donderdag 16 juni 2022

Halabi na zes jaar veroordeeld op basis van ''geheim bewijs''

Halabi

De wonderlijke wegen van de zionistische rechtspraak vragen weer om onze aandacht. Het gerechtshof in Beer Sheba heeft gisteren de Palestijn uit Gaza, Mohammed al-Halabi, schuldig bevonden aan het  doorsluizen van tientallen miljoenen aan Hamas. Daarnaast het lidmaatschap van een verboden groep, het overbrengen van informatie aan een terroristische groep, het deelnemen aan verboden militaire operaties  en het dragen van een wapen. Binnenkort volgt de strafmaat.

Het bijzondere aan dit vonnis is dat Mohammed Halabi sinds 2014 de coordinator was van de christelijke groepWorld Vision in Gaza. In 2016 werd hij gearresteerd. Sindien werd hij beschuldigd van de zaken waarvan hij nu is veroordeeld. In meer dan 160 zittingen werd hem in verschillende malen een ''plea bargain'' aangereikt dat hij even zovele malen resoluut afwees, omdat hij weigerde iets te bekennnen wat hij niet had gedaan. Tegelijkertijd toonde onderzoek van de Australische regering (World Vision komt daar vandaan) aan dat dat hij volgens de beschuldiging veel meer geld zou hebben besteed dan WorldVision ooit ter beschikking had gehad. World Vision bleef achter hem staan. Er was sprake van een eindeloze patstelling. Maar nu, zes jaar na dato. en tientallen zittingen waarop  Israel weigerde hem te laten gaan, heeft het Gerechtshof van Beer Sheba hem veroordeeld op basis van geheime bewijzen. Ik herhaal: op basis van geheime bewijzen. Bewijzen van de geheime dienst Sjin Bet.

Daar is Shalabi lekker mee, daar zijn zijn vrouw en kinderen - die hem zes jaar hebben moeten missen - blij mee, en daar is World Vision  ook zeker verguld mee. Dit is een staaltje ordinaire kladderadatsj rechtspraak waar een onbevooroordeelde rechter spontaan scheel van zou gaan kijken. Zoniet in Israel. Nu nog kijken wat deze belachelijke trits  - geld overmaken naar Hamas, lidaatschap van terreurorganisatie, doorspelen van informatie, deelnemen aan een verboden militaire operatie en het dragen van een wapen - hem oplevert. Dit is wel een nieuw staaltje juridische gymnastiek. Israel is werkelijk een licht onder de volken. 

Geen opmerkingen:

Netanyahu wil de vrije hand houden in Gaza, UNRWA heeft het breekpunt bereikt

Volgens een peiling van de krant Ma'ariv zakt de partij van Netanyahu naar 18 zetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Smot...