donderdag 14 september 2023

Bij gevechten in Ein al-Helweh in Libanon 15 doden en 150 gewonden

Bij gevechten in het Palestijnse vluchtelingenkamp Ein al-Helweh bij Sidon in Libanon zijn woensdag opnieuw doden en gewonden gevallen. De gevechten braken vorige week uit en verschillende pogingen om er een eind aan te maken, waarbij onder meer gesprekken plaatsvonden tussen afgezanten van Fatah en Hamas, bleven tot nu toe zonder resultaat. Woensdagmiddag braken opnieuw gevechten uit die duurden tot middernacht. Het dodental staat nu op 15 gesneuvelden en ruim 150 gewonden.

 De gevechten van woensdag waren extra heftig,waarbij voor het eerst onder meer nieuwe raketgranaten werden afgeschoten en ook lichtkogels werden gebruikt. De strijd gaat tussen al-Fatah en groepen islamisten die zich onder meer Jund Allah noemen, soldaten van God. Er werd geschoten aan de  zuidoostkant van het kamp en ook in het noorden, Verschillende huizen gingen in vlammen op.  Er waren ook nieuwe groepen ontheemden. 

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...