dinsdag 1 januari 2019

Israelische kolonist overrijdt 30 schapen

Een Israelische kolonist heeft maandag in het dorp al-Mughayyer, ten oosten van Ramallah, 30 schapen van een Palestijnse herder overreden. Twaalf schapen zijn dood, 18 andere raakten gewond, van hen zijn er zes in kritieke toestand. De aanval van de kolonist - 30 schapen overrijden kan geen ongekluk zijn - vond plaats op de zogenoemde Allon-weg door de heuvels van de Westoever. De weg stamt uit de tijd dat de in de jaren '70 overleden minister Ygal Allon van de Arbeiderspartij de theorie aanhing dat op de Westoever een verdedigingslinie nodig was en dat daarom (semi-)militaire nederzettingen dienden te worden gesticht, die door een weg in heuvels met elkaar verbonden dienden te zijn.
De schapen behoorden toe aan de herder Khaled Abu Illia. Ze zijn zijn enige bron van inkomen. De kolonist hoeft nergens bang voor te zijn. De Israelische politie houdt er niet van wandaden van kolonisten uit te zoeken of te vervolgen.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...