zondag 6 maart 2022

Israeli's schieten zondag nog een tweede jongen dood

 
Israelische militairen hebben zondag in Abu Dis bij Jeruzalem nog een Palestijn doodgeschoten. Het was de 16-jarige Yaman Nafez Jafal. De jongen werd neergeschoten tijdens grootscheepse ongeregeldheden waarbij de soldaten ''rubberkogels'' en traangas op de menigte afschoten. Bij Yaman Jafal werd echter scherpe munigtie gebruikt. De militairen lieten hem liggen tot hij was doodgebloed en hielden met traansgas- en salvo's met rubberkogels een ambulance zolang op een afstand. Volgens de krant Haaretz meldde het leger dat Yaman Jafal samen met nog iemand anders met molotovcocktails had gegooid. De ander werd niet geraakt en ontkwam.

 In de Ukraine is het gooien met molotovcocktails op dit moment een daad van verzet die als ''heldendaad'' te boek staat. In Palestina geldt helaas dat verzet ''terrorisme'' is dat door het Israelische leger zonder tussenkomst van een rechter met de doodstraf mag worden bestraft. Overigens is het feit dat Jafal werkelijk met een molotovcocktail zou hebben gegooid niet door andere waarnemers dan door het leger bevestigd.
Jafal was de tweede Palestijne die door toedoen van Israelische militairen het leven liet deze zondag. In de vroege ochtend werd in Jeruzalem de19-jarige Karim al-Qawasmi geëxecuteerd, die een agent met een mes licht zou hebben verwond.

Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...