zondag 6 maart 2022

Politie in Jeruzalem doodt jongen met mes

 
De politie in Jeruzalem heeft zondag in alle vroegte weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde bij de Huta poort (Bab al-Huta) in het noorden van de Oude Stad. Het slachtoffer was ditmaal de 19-jarige Karim Jamal al-Qawasmi uit de wijk at-Tur van het geannexeerde Oost-Jeruzalem.
Volgens de krant Haaretz trok hij om 4.30 uur plaatselijke tijd een mes en stak hij daarmee een agent. Hij werd daarna met een salvo neergeschoten en de agenten lieten hem liggen bloeden tot hij dood was. Volgens de krant werden twee agenten licht gewond bij deze aanslag. Hoe de tweede gewond raakte als Qawasmi al direct na de eerste aangevallen te hebben werd neergeschoten, werd niet uitgelegd.
Later in de morgen werd Qawasmi's huis doorzocht en zijn moeder en broer werden meegenomen. De vader werd gesommeerd naar het bureau te komen. Qawasmi was als jonge tiener als eens opgepakt. Hij zat toen anderhalf jaar in de gevangenis.

Geen opmerkingen:

Uitspraak Internationaal Gerechtshof maakt gehakt van de de Israelische bezetting

Het Internationaal Gerechtshof (Foto Ben Bender/Wikimedia Commons Het Internationaal Gerechtshof (ICJ)  heeft vrijdag een uitspraak gedaan o...