maandag 17 augustus 2020

Israel: man met keukenmesje gedood, doofstomme man in benen geschoten, jongen in Bethlehem ernstig gewond

(Foto Wafa)
De politie in Jeruzalem heeft maandag weer eens een Palestijnse jongere doodgeschoten. De man,of jongen, is nog niet geïdentificeerd. Het gebeurde bij één van de toegangspoorten tot de Aqsa-moskee, de Bab Hutta. De jongen zou een mes gehad hebben en een politieman licht hebben verwond. Als bewijs toonde de politie een foto van een keukenmesje. 
De Palestijn werd na te zijn neergeschoten aan zjn lot overgelaten, Palestijnse hulpverleners werden op een afstand gehouden tot hij was doodgebloed. Hij had overigens bij zijn aanval op een politieman wel nog een mondkapje opgedaan. Blijkbaar wilde hij niemand besmetten. Vreemd eigenlijk hè voor een moordenaar...
Eerder dinsdag werd bij het Qalandiya checkpoint bij Jeruzalem een 60-jarige man in de benen geschoten. Hij kwam het weggedeelte voor auto's opgelpen en reageerde niet op bevelen om te stoppen. Te laat ontdekten de bewakers van de privé-firma die dienst deden bij het checkpoint dat de man doofstom was. Hij ligt nu in matig ernstige toestand in een ziekenhuis.
Nog eerder dinsdag werd in Bethlehem bij de Tombe van Rachel een 18-jarige jongen neergeschoten. Volgens het leger wilde hij een molotov cocktail gooien naar de heftig ommuurde tombe. Hij is in een ziekenhuis in Bethlehem. Zijn toestand zou stabiel zijn.

Geen opmerkingen:

Biden geeft Israel $26 miljard op dezelfde dag dat Israel zegt dat aanval op Rafah doorgaat

De Amerikaanse president Biden heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een besluit dat 95 miljard dollar aan hulp wordt vrijgegeven. Da...