dinsdag 10 november 2020

Israel sloopte een heel dorp, maar volgens het CIDI bestond dat uit slechts 15 objecten

Foto +972 Magazine

De nationale en internationale pers schrok onlangs op van het nieuws dat Israel de opwinding tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft misbruikt om even gauw een heel dorp te slopen. Dat gebeurde zonder waarschuwing vooraf en met een legertje van zes bulldozers en een 100-tal militairen. Het was de grootste Israelische afbraakoperatie in tenminste tien jaar.

Natuurlijk kon het CIDI, onze vaderlandse roeptoeter van de regering-Netanyahu, in het licht van de publiciteit die de sloop opriep, niet helemaal achterblijven. Met tegenzin maakten de knechten van het zionistische vaderland melding van het feit dat een .......

.....ach, leest u zelf maar:  ''Het Israelische leger heeft dinsdag een bedoeïenenkamp gesloopt op een militair oefenterrein in de Jordaanvallei. De Coordinator for Government Activities in the Territories (COGAT) van het Israelische leger berichtte “7 tenten en 8  illegaal gebouwde stallen” verwijderd te hebben van een oefenterrein bij Khirbet al-Humsa, nabij het plaatsje Tubas. Volgens mensenrechtenorganisatie B’Teselem zijn 76 inwoners van het kamp dakloos geworden. De inwoners hadden in 2019 een hoger beroep bij het Israelische Hooggerechtshof verloren.

Tja, en dan moeten we constateren dat het CIDI hier toch wel heel erg slectief leesblind te werk is gegaan. Het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties in Palestina meldde dat niet ging om 15 tenten of schuren, maar in tegfendeel dat ''the Israeli authorities destroyed 83 structures in the Humsa Al Bqai’a community, displacing 73 people, including 41 children''. En de Israelische mensenrechtenorganisatie B'tselem gaf aan dat de Israelische ''forces demolished 18 residential tents and sheds, 29 tents and sheds used as livestock enclosures, three storage sheds, nine tents used as kitchens, 10 portable toilets, 10 livestock pens, 23 water containers, two solar panels, and feeding and watering troughs for livestock. They also destroyed more than 30 tons of fodder for livestock and confiscated a vehicle and two tractors belonging to three residents''.

Zo, dat is toch duidelijk een klein beetje forser uitgepakt, dan die zionistische waterdragers vanb het CIDI ons voorschotelen, niet? Moeten we er nog bij vermelden dat het dorp lag in een militair oefenterrein dat al in 1967, vrijwel direct na de bezetting de Westoever door Israel werd uitgeroepen en dat het dorp Humsa al-Baqai'a toen al bestond? En dat het trouwens ook geen Bedoeïendorp (dus van rondtrekkende nomaden) was zoals het CIDI beweerde, maar een heuse landbouwnederzetting? En dat de EU een deel van de uitrusting had betaald? 

En ach, laten we ook nog even toevoegen dat de opmerking van het CIDI dat ''de bewoners een rechtszaak voor het hooggerechtshof hadden verloren'' helemaal niets zegt. Het Israelische hooggerechtshof is is in dit soort zaken zo vooringenomen als de pest, het volgt dezelfde richtlijnen als het leger of de geheime dienst voor wie het tot schietterreinen verklaren van land een soort soort wettigheid lijkt uit het stralen. Terwijl het in werkelijkheid een manier is om sluipenderwijs het hele ''C-gebied'', zijnde 61% van de hele Westoever, waar Israel het bestuur over heeft en waar het merendeel van de nederzettingen in liggen, langzaam maar zeker te annexeren.  

Tja, zo informatief is dus dat Centrum Informatie en Documentatie Israel, kortweg het  CIDI. Het totaal aantal Palestijnen dat op deze manier dakloos is geworden - CIDI, dat vergaten jullie nog even te melden -  bedraagt dit jaar tot nu toe 798. Dat is een record.   

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...