dinsdag 6 april 2021

Israelische soldaten schieten man dood en verwonden zijn vrouw

Osama Mansour (Wafa)
 Het Israelische leger heeft in de vroege ochtend van dinsdag weer een Palestijn doodgeschoten. Het was namelijk al weer ruim twee weken geleden dat zoiets voor het laatst was gebeurd. Bij de gebeurtenis van dinsdag opende het leger het vuur op de auto van de 42-jarige Osama Sidqi Mansour, een vader van vijf kinderen uit het dorp Biddu bij Ramallah. Hij werd in het hoofd getroffen door scherpe munitie. Bij aankomst in het ziekenhuis in Ramallah bleek hij dood te zijn. Zijn vrouw werd bij het incident in de rug getroffen. Haar toestand is stabiel.

Volgens het Israelische leger hadden de soldaten een tijdelijk checkpoint opgezet bij het dorp Beir Nabala ten oosten van Jeruzalem omdat zij een actie uitvoerden in dat dorp (waarbij volgens Haaretz onlusten uitbraken, iets wat overigens normaal is in dit soort gevallen). Mansour naderde het checkpoint, praatte even met hen en probeerde daarna op hen in te rijden. ''Hun leven werd daardoor bedreigd.'' 

Mansour's vrouw had een andere versie. Terugkomend van een bezoek aan familie naderden zij het checkpoint bestaande uit twee jeeps, waar ook andere auto's bij stonden. Ze stopten en zetten., zoals gevraagd, de motor af. Een Israelische militair zei vervolgens dat ze konden doorrijden. Dat deed Mansour en daarop werd op de auto geschoten. Mansour vroeg haar of ze getroffen was, daarna viel hij over haar heen en was hij dood.  

Haaretz meldt dat het leger een onderzoek instelt naar de toedracht. Dat zal, als er al iets bekend wordt gemaakt, net zoals in nagenoeg alle vergelijkbare gevallen (waar Palestijnse getuigen nooit bij worden gehoord), onthullen dat de miliatiren handelden volgens hun instructies.  

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...