dinsdag 16 november 2021

Israel militairen doden man tijdens arrestatie

(Foto ter beschikking gesteld door de familie)
Dit is Saddam Bani Odeh uit een dorpje bij de plaats Tubas. Hij was 26 jaar. Het Israelische leger heeft hem dinsdagmorgen heel vroeg doodgeschoten tijdens een operatie om twee mensen te arresteren. Die arrestaties lopen gewoonlijk uit de hand, zoals ook in dit geval. Het Israelische leger zei dat er met vuurwerk was gegooid en, ja, zelfs vanuit een rijdende auto op de troepen was geschoten. Toen hadden ze natuurlijk het vuur beantwoord. Bani Odeh, die niet in een auto zat, kreeg een kogel in zijn linkerschouder die zijn hart doorboorde en in zijn longen bleef steken. Hij was het 79ste slachtoffer van dit jaar op de Westoever. 

2 opmerkingen:

Corrie zei

Ties Brok maakt er ook weer maar een potje van. Luister vanaf 2 min 47
Bij ontwikkelingen in het (wereld)nieuws is NPO Radio 1 dé zender om snel en betrouwbaar geïnformeerd te worden. Behalve als het om Palestina gaat
https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/de-nieuws-bv/727f02fb-5391-4503-8b78-4e2979dc2b73/2021-11-16-de-nieuws-bv

Corrie

Abu Pessoptimist zei

Corrie,
Iemand met de voornaam Saddam Hussein die ook nog lid is van de Islamitische Jihad mag je natuurlijk volgens sommigen doden. Ik liet die details weg, want ik wist dat sommige minder ingevoerde types (zoals blijkbaar ook Ties Brok) zouden oordelen dat doodschieten dan kosher was. Blijkbaar is het voor Brok moeilijk nieuwsberichten van Israelische en Palestijnse media te interpreteren. Als het leger zegt (zie Haaretz) dat ze tijdens de arrestatie beschoten werden vanuit een rijdende auto en Saddam Bani Odeh zat niet in een auto, weet je dat ze in het wilde weg schoten en nou net Bani Odeh dodelijk raakten.
De rest van Broks verhaal is gebrabbel. Het enige dat waar is, is dat er een hevige toename is op dit moment van het geweld van kolonisten. Arrestaties zijn gewoon routine (gemiddeld tussen de 10 en 20 per dag). En dat er regelmatig doden bij vallen is dat ook.

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...