vrijdag 5 november 2021

Israelische militairen schieten jongetje dood

Mohammed Da'das 
Israelische soldaten hebben vrijdagmiddag weer een Palestijns jongetje doodgeschoten. Het was Mohammed Da'das uit het dorp Deir al-Hatab bij Nablus. Volgens de persbureaus was hij 13, maar Defense for Children - Palestine meldde op twitter dat hij 15 was.
Tijdens een demonstratie op een weg rond de nederzetting Elon Moreh waar de dorpelingen van Deir al-Hatab regelmatig betogen omdat de weg en de nederzetting zijn aangelegd op hun land, werd Mohammed met scherp in de buik geschoten. In het ziekenhuis constateerde men dat zijn hart had opgehouden te kloppen. Hij werd daarna dood verklaard. Mohammed is volgens OCHA, het bureau van de VN voor de coördinatie van Humanitaire activiteiten, het 74ste Palestijnse slachtoffer van dit jaar op de Westoever, 14 van hen waren kinderen onder de 18. 
Er waren vrijdag ook botsingen bij het dorp Beita tegen de - verlaten maar niet ontruimde - nederzetting Evyatar. Daar werden vier mensen door zogenoemde ''sponskogels'' (kogels met een sponzige kop) getroffen, 61mensen moesten worden behandeld wegens het oplopen van een overdosis traangas. Haaretz meldde ook dat het leger de dood van Mohammed Da'das in onderzoek heeft. Dit soort mededelingen stelt sommigen (CIDI-directeur Hanna Luden bijvoorbeeld) altijd ontzettend gerust. We zullen er echter nooit meer iets van horen, verzeker ik u.

2 opmerkingen:

Meir zei

nederzetting Elon Moreh

Kijk, dat krijg je. Iets een nederzetting noemen terwijl het al duizenden jaren bestaat en Joods is en dus ook terecht blijft.
Beter de Thora lezen, Hijmans

Abu Pessoptimist zei

Meir,
''Duizenden jaren bestaat''?? Wat een kletspraat. Zoiets als Lugdunum Batavorum (Leiden) of Noviomagus Batavorum (Nijmegen), misschien?? Die steden bezitten we dan net zo onterecht als de Palestijnen van Deir al-Hatab geen recht hebben op het land van het eind jaren '70 op hun grondgebied gestichte Elon Moreh. Ik denk dat we Leiden, Nijmegen en al die andere oud Romeinse plaatsen dan maar beter ook aan de Italianen (Romeinen) kunnen teruggeven. Ik hoop niet dat je in zo'n plaats woont, want je huis ben je dan (net als de Palestijnen) ook kwijt.

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...