zaterdag 21 mei 2022

De Israeli's maken weer een slachtoffer

Amjad al-Fayed

 Israelische troepen hebben een nieuw slachtoffer gemaakt in Jenin: de 17-jarige Amjad al-Fayed. Hij werd door kogels getroffen in zijn nek en borst. Volgens Haaretz was hij een van de mensen van de Islamitische Jihad die vuurgevechten leverden met de Israelische troepen toen zij opnieuw een inval deden in Jenin. Er zouden foto's van hem circuleren waarop hij een geweer vasthoudt. Ook een 18-jarige werd getroffen. Zijn toestand is kritiek.  

De Israeli's gaan door met hun invallen in Jenin, een stad die een verleden heeft op het gebied van slag leveren met de bezettingstroepen. In april 2002 werden in 11 dagen strijd tussen de 52 of 54 mensen gedood van wie een aantal in hun huizen, die door het Israelische leger met DC-9 bulldozers waren platgereden. In totaal werd in het Jenin-kamp een gebied ter grootte van twee voetbalvelden op die manier ''schoongeveegd''. Palestijnse functionarissen hadden tevoren gezegd dat er mogelijk honderden doden waren, maar daar werden nooit aanwijzingen voor gevonden. Aan de andere kant leden de Israeli's 29 man verlies in de slag om Jenin.

Ahed Mereb
Defense for Children-Palestine heeft bekendgemaakt dat bij één van de invallen in Jenin, op13 mei, een 16-jarig meisje als menselijk schild is gebruikt. Volgens Defense for Children moest Ahed Mohammed Rida Mereb twee uur lang blijven staan naast een jeep terwijl de kogels om haar oren floten. Ze probeerde wel haar hoofd te laten zakken, maar kreeg dan door een raampje te horen dat ze ''een terroriste'' was en rechtop moest blijven staan. Na twee uur kon ze gaan. Ze rende toen naar een boom, waar ze ineen zakte. Ze was daarna naar een ziekenhuis vervoerd waar ze was behandeld voor de gevolgen van ernstige stress en een gebrek aan zuurstof.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...