zaterdag 8 april 2023

Netanyahu roept nog vier eenheden grenspolitie op na aanslag Tel Aviv

                                                                     (Quds.com)
Een 35-jarige Italiaanse toerist is vrijdagavond gedood bij een zogenaamde ''ramming attack'' op de boulevard langs het strand van Tel Aviv. Zeven anderen, allemaal Italiaanse en Britse toeristen, raakten gewond, Van hen werden drie mensen, een 74-jarige man, een 17-jarige meisje en een 39-jarige man, opgenomen in een ziekenhuis. De anderen werden ter plekke behandeld of zaterdagmorgen uit het ziekenhuis weer naar huis gestuurd. De dader, de 44-jarige Youssef Abu Jabr uit de Israelische plaast Kfar Qassem, werd - vanzelfsprekend - op Israelische wijze doodgeschoten door een toegeschoten politieman en een 'city ranger'', een soort publieke toezichthouder. Abu Jabr was een vader van vijf dochters. Bekenden van hem konden niet geloven dat hij, die bekend stond als kalm en rustig, een aanslag had gepleegd 

Dit gebeurde op dezelfde dag dat twee Britse zussen van 15 en 21 jaar uit de nederzetting Efrat op de Westoever waren doodgeschoten bij een andere nederzetting. Hun 48-jarige moeder zeer ernstig werd gewond. Premier Netanyahu heeft met het oog op het toegenomen aantal aanslagen van de laatste tijd vier reserve-eenheden van de grenspolitie opgeroepen. Ze zullen vanaf zondag dienst gaan doen naast al eerder opgeroepen zes reserve-eenheden die in verband met ''spanningen'' rond Pesah en Ramadan zijn ingezet in Jeruzalem en de ''gemengde stad'' Lod in centraal Israel. 

Ondansk de raketaananvallen van de afgelopen 24-uur en de aanslagen zullen de Israeli's deze avond opnieuw de straat op gaan om te protesteren tegen Netanyahu's ''justitiële hervormingen''. Het is de 14e keer dat er wordt gedemonstreerd. Er worden opnieuw worden tienduizenden verwacht. 

Geen opmerkingen:

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...