vrijdag 4 augustus 2023

Israeli's vermoorden welbewust een tiener bij Tulkarem

 Mahmoud Abu Sa'an
Updated - Israelische troepen hebben vrijdag bij het aanbreken van de dag weer een Palestijnse tiener doodgeschoten. Dat gebeurde bij een bestorming van het Nur Shams-vluchtelingenkamp ten oosten van de plaats Tulkarem, die protesten uitlokte en beschietingen van de Israeli's door gewapende verzetsstrijders. De soldaten, van wie niemand gewond raakte, beantwoordden het vuur met een barrage van scherpe munitie, traangas- en stungranaten die blindelings in de menigte werden geschoten. Daarbij werd de 18-jarige Mahmoud Abu Sa'an van vlakbij in zijn hoofd geschoten. Hij werd naar het regeringshospitaal vervoerd waar de dokters korte tijd later vaststelden dat hij was overleden,

 Mamoud Abu Sa'an was het 212e slachtoffer van Israelisch geweld in 2023. Hij was ook onlangs geslaagd voor het eindexamen van zijn middelbare school.

Zoals vaker dook later een video op waarop - met enige moeite - te zien was dat Mahmoud eerst van een afstand werd neergeschoten en dat naderhand een jeep naar de gewonde jongen toe reed en hij van vlakbij met een schot in het hoofd werd vermoord. 

Geen opmerkingen:

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...