maandag 17 januari 2022

Israeli's doden weer jonge Palestijn

 
Israelische militairen of politie hebben maandagmiddag weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde bij het Hush Etzion kruispunt ten zuiden van Bethlehem. Volgens Palestijnse bronnen gaat het om Fateh Jaradat uit de plaats Sa'ir uit het zuiden van het district Hebron.
Volgens de lezing van het Israelische leger stapte de man uit een auto en probeerde hij een soldaat te steken met een mes. De soldaat schoot hem echter dood voordat Jaradat hem had bereikt. Er zijn geen andere ooggetuigen,zodat we het moeten doen met deze versie. Wel is opvallend dat op de foto van de dode Jaradat geen mes is te zien.
Voor de zaak zelf maakt het overigens niets uit. Ook als er overduidelijk geen sprake is geweest van een bedoeling aan te vallen gaan Israelische militairen die een Palestijn met meerdere schoten afmaken toch vrijwel altijd vrijuit. Uitzonderingen zijn een enkel geval waarbij op video is vastgelegd dat een Palestijn die op de grond lag welbewust werd doodgeschoten. De schutter in dit geval - Elor Azaria -kwam er met minder dan een jaar gevangenisstraf vanaf. In een ander geval diende de kogel die een jongen doodde en die in diens schooltas werd gevonden, als bewijsmateriaal om aan te tonen dat een soldaat, ondanks zijn ontkenningen, wel degelijk met scherp had geschoten (Hij kreeg eveneens 9 maanden,maar dit vonnis werd later door het hooggerechtshof verdubbeld. No steeds idioot laag overigens). Onlangs werd opnieuw een aanvaller met een mes die gewond op de grond lag, met meerdere schoten geliquideerd. Hoewel ook dit op video was vastgelegd, leidde dit niet tot een vervolging. In tegendeel.

Geen opmerkingen:

Israel maakt nog een slachtoffer in Ramallah

Yazan Omar Khasib  Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat Israelische soldaten vrijdagavond bij de noordelijke in...