maandag 19 maart 2018

Azaria, de moordenaar van een Palestijn in Hebron, krijgt nog minder straf

Elor Azaria, de man die in maart 2016 in Hebron de Palestijn Abd al Fatah al-Sharif doodschoot toen die al gewond op de grond lag, krijgt nog minder straf. De militaire raad die beslist over voorlopige vrijlatingen, heeft besloten dat hij op 10 mei 2018 vrijkomt. 
Azaria kreeg verleden jaar de belachelijk lage straf van 1,5 jaar, niet voor moord wat zijn daad in feite was, maar voor ''doodslag''. Hij ging in augustus 2017 de gevangenis in en zal daar dus in mei slechts 9 maanden van hebben uitgezeten.
De militaire aanklager maakte vorige week nog bezwaar tegen zijn vrijlating.  Hij leverde volgens  haar geen gevaar op voor anderen (behalve misschien voor Palestijnen?), maar hij had geen spijt, stelde zij. Azaria zelf had gevraagd met Pesach (Pasen) het ''feest van de vrijheid'' in vrijheid te worden gesteld. Dat wordt hem nog net niet gegund. Maar een duidelijker signaal dat het doodschieten van Palestijnen - ook gewonde - eigenlijk nauwelijks strafbaar is in Israel is haast niet denkbaar.  

1 opmerking:

Elisabeth de Boer zei

Bovendien, en dat lees je bijna nergens, was het niet deze jongen maar de andere die de aanval had gepleegd.

Tenminste 15 kinderen in Noord-Gaza gestorven als gevolg van ondervoeding

Een dropping Tenminste 15 kinderen zijn  de afgelopen dagen overleden in het Kamal al-Adwan ziekenhuis in Gaza-stad als gevolg van uitdrogin...