zondag 25 maart 2018

Tien jaar voor een vermeende ''car ramming''

Amani Hashim 
Een rechtbank in Jeruzalem heeft zondag de 31 jarige Amani al-Hashim uit Silwan veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en een  boete van 5.000 shekel (ongeveer 1.000 euro). Al-Hashim (31 en moeder van twee kinderen), werd in december 2016 gearresteerd bij het Qalandia checkpoint tussen Jeruzalem en de Westoever, nadat soldaten het vuur hadden geopend op haar auto.
Zij zou hebben willen proberen de soldaten aan te rijden. Ook had zij in de auto een mes. Bovendien zou zij ''Allahu akbar'' hebben geroepen. Althans volgens het verslag in de Times of Israel van haar arrestatie. De rechter vond het blijbaar overtuigend bewijs.
Er waren geen andere getuigen van haar daad dan de Israelische soldaten. Wel publiceerde het Palestijnse persburea ''Palestinian Information Centre'' een foto van haar arrestatie op Twitter die werd overgenomen door de Times of Israel (zie hieronder). Daarop is te zien hoe ze wordt weggevoerd op kousevoeten. Bij de ''car ramming'' werd niemand geraakt en raakte ook niemand gewond.

Geen opmerkingen:

Militairen plegen nieuwe coup in Sudan

Generaal Burhan in 2020 met de toenmalige Amerikaanse minister Pompeo (Foto State Department) Het leger van Sudan heeft maandagochtend opnie...