vrijdag 23 maart 2018

Straatnaamborden met naam van Ahed Tamimi in 13 Nederlandse steden

Leeuwarden  

Movement X en DocP hebben in dertien Nederlandse steden straatnaamborden opgehangen met de naam Ahed Tamimi. Op het Buitenhof in Den Haag tegenover de Tweede Kamer bij de ingang van de Israëlische Ambassade, en in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Grijpskerk, Vlaardingen, Assen, Heemstede, Maarssen en Tilburg.
De actie is een protest tegen de veroordeling van de 17-jarige Palestijnse activiste door een militaire rechtbank tot een straf van acht maanden gevangenis. Met de actie vestigen de activisten de aandacht op het onrechtmatig oppakken van duizenden​ kinderen, militaire uitzonderingsrechtbanken, en systematische mishandeling van minderjarige gevangenen.
In februari van dit jaar verwierpen 101 van de 150 Leden van de Nederlandse Tweede Kamer een motie om zich uit te spreken voor de vrijlating van Ahed Tamimi. Nederlandse politici verwezen  naar de “rechtsgang in "Israël" zonder in te gaan op de context van illegale bezetting, militaire uitzonderingsrechtbanken en de systematische mishandeling minderjarige gevangenen. Op dit blog schreef ik erover onder de kop ''Tweede kamer vindt het niet erg dat Ahed Tamimi gevangen zit en D66 is een flutpartij''.

Amsterdam

1 opmerking:

Anoniem zei

Linkdump: http://www.zaplog.nl/zaplog/article/straatnaamborden_met_naam_van_ahed_tamimi_in_13_nederlandse_steden

Herman

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...