zondag 18 maart 2018

Israeli overlijdt na aanval met mes, dader doodgeschoten

 (YNet)
Updated.  Een 30-jarige Israeli is zondag ernstig gewond geraakt bij een aanval met een mes in de Oude Stad van Jeruzalem. In de Haggai straat werd de man, een veiligheidsagent, meermalen in de borst gestoken. Hij werd in een ziekenhuis opgenomen maar overleed later op de avond.    
De aanvaller, de 28-jarige Abd al-Rahman Bani Fadel uit het dorp Aqraba near Nablus op de Westoever werd door een politieman na de daad onmiddellijk doodgeschoten. De politie sloot vervolgens alle ingangen van de Oude Stad af. Winkels gingen dicht.
Volgens inwoners van Aqraba zijn een broer en een oom van Bani Fadel lid van Hamas. Hijzelf was niet politiek actief.
De aanslag komt twee dagen na een ''ramaanval'' op weg nr 585 op de Westoever, waarbij twee Israelische soldaten werden gedood, luitenant Ziv Daud (21) en sergeant Netanel Kahalani. Zij werden zondag begraven. De dader, Ala'a Qabha, kwam uit de plaats Barta'a waar de huizen intussen meerdere malen zijn doorzocht.
 Barta'a is van de buitenwereld afgesloten. Het leger heeft de broer van de dader, Ismail Qabha gearresteerd en een 100 tal pasjes en werkvergunningen van inwoners van Barta'a zijn ongeldig verklaard.  
Israelische kranten melden intussen dat overwogen wordt de ''Muur'' zodanig te verplaatsen dat Barta'a er effectief door in tweeën wordt gedeeld. De plaats ligt half in Israel en half op de Westoever. De twee helften zouden dan door de Muur vrijwel onbereikbaar voor elkaar worden.

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...