donderdag 22 maart 2018

Twee veiligheidsagenten, twee daders gedood bij jacht op plegers aanslag premier Hamdallah

Hawajri en Abu Suwayrah
Updated.  Twee leden van de veiligheidstroepen in de Gazastrook zijn donderdag omgekomen bij een jacht op plegers van de aanslag op het konvooi van de Palestijnse premier Hamdallah bij de grensovergang tussen Israel en Gaza, een aantal dagen geleden. Dat heeft de woordvoerder van de nationale veiligheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Iyad Bazm, bekendgemaakt. 
 De twee mannen,  Ziad al-Hawajri en Hammad Abu Suwayrah, sneuvelden tijdens een vuurgevecht met de gezochte personen in het vluchtelingenkamp Nuseirat in Centraal Gaza. De belangrijkste gezochte man, Anas Abu Khousa (26), raakte gewond en werd gearresteerd. Hij overleed echter later aan zijn verwondingen. Twee handlangers van Abu Khousa werden opgepakt. E'n van hen  overled later evenesn in een ziekenhuis. Gesuggereerd werd dat Abu Khousa banden had met een salafistische groep.
Het kamp Nuseirat werd vanaf de ochtend volledig van de buitenwereld afgesloten en tijdens de zoektocht werd een huis omsingeld waarin zich een aantal gezochte personen bevinden. De troepen sommeerden hen zich over te geven. In plaats daarvan openden zij het vuur.

Geen opmerkingen:

Militairen plegen nieuwe coup in Sudan

Generaal Burhan in 2020 met de toenmalige Amerikaanse minister Pompeo (Foto State Department) Het leger van Sudan heeft maandagochtend opnie...