dinsdag 6 maart 2018

Nieuwe ''illegale outpost'' in district Hebron

Udated. Israelische kolonisten hebben maandag onder het toeziend oog van soldaten vier nieuwe mobiele huizen geïnstalleerd  ten oosten van Hebron. De vier gebouwtjes werden neergezet  in de buurt van de nederzetting Kharsina op een land van zo'n 70 dunum (7 hectare) dat uitkijkt over verschillende andere gebieden. Het leek te gebeuren met het oogmerk een nieuwe ''illegale outpost'' te vestigen, zo meldden diverse Palestijnse media dinsdag.
Het gebied is eigendom van drie verschillende Palestijnse families, te weten de families Jwihan, Eida,  en Abu al-Halawa. Een paar dagen geleden hebben de kolonisten ook aal een aantal nieuw aangeplante olijfboompjes uitgetrokken in hetzelfde gebied.
Volgens de Jerusalem Post is het echter het begin  van  een industriële zone van de nederzetting Kiryat Arba (7200 inwoners intussen) bij Hebron. De plek o en kilometer van de nederzetting gaat Mevaser heten. Volgens de krant is de plaatsing van de gebouwtjes op heuvel 22 in overeenstemming met bestemmingsplannen en is her land ''staatsland''.
Hagit Ofran, die voor de NGO Vrede Nu de ontwikkelingen in de nederzettingen volgt, noemde de uitbreiding ''een nieuw teken van de tolerante manier waarop de regering Trump de uitbreidingspannen van de nederzettingen beziet. Ofran meldde dat de plek buiten de vastgelegde grenzen van de nederzetting ligt en dat de enige band met Kiryat Arba een weg is die de twee verbindt. Wat haar betreft gaat het om  een nieuwe Joodse nederzetting.
Het Israelische leger zette intussen een nieuwe metalen poort op naast de militaire wachttoren bij het dorp Kharsa in het zuiden van het district Hebron. Met de poort kan de toegang tot het dorp worden afgesloten.

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...