zondag 4 maart 2018

Israeli's schieten boer in Gaza dood die aan het werk was op zijn land

Mohammed Abu Jama
Israelische soldaten bij de grens met Gaza hebben zaterdag een Palestijnse boer doodgeschoten die aan het werk was op zijn land.  Mohammed Ata Abu Jama (59) was aan het werk in het gebied van Khuza ten oosten van Khan Younis, toen hij rond 1 uur in de middag in de rug werd geschoten door militairen vanuit de wachttoren bij het grenshek.  Hij werd naar her Nasser ziekenhuis in Khan Younis gebracht en aanvankelijk werd gemeld dat hij ''matig ernstig'' gewond was. Later verslechterde zijn situatie zich echter en zaterdagavond meldde het ministerie van Gezondheid in Gaza dat hij was overleden. 
Volgens het Israelische leger was de man een ''bufferzone'' binnengegaan en vreesde het leger dat hij zou proberen door het grenshek te gaan. Dat is echter overduidelijk een smoes. Iemand die naar het grenshek toeloopt kan moeilijk vanaf dat grenshek in de rug worden geschoten. De boer was gewoon aan het werk op zijn land dat ongelukkigerwijze, zoals zijn zoon opmerkte, dicht bij het grenshek lag. Hij werd neergeschoten net op het moment dat zijn vrouw hem zijn lunch kwam brengen. Zij hoorde de schoten en vervolgens hoorde zij de kreten van pijn van haar man, die haar toeriep om een ambulance te bellen.   
Vrijdag waren de Israeli's aan de grens ook al trigger happy. Toen werden  niet minder dan 13 jongeren die bij het grenshek protesteerden tegen het besluit van de Amerikaanse president Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israel te erkennen gewond door scherpe munitie. Ten oosten van Gaza stad werd een jongen in zijn been geschoten. Bij het Jabaliya kamp werd vier mensen door scherpe munitie gewond en ter hoogte van Khan Younis werden zeven mensen neergeschoten. Ook raakten meerder mensen in de problemen door kwistig gebruik van traangas.

3 opmerkingen:

Jaap Hamburger zei

Een boer. Gewapend dus, met een schoffel, een hark en een hak, misschien wel met alledrie. Daar moet niet licht over worden gedacht. Zoiets vormt een existentieel gevaar voor Israël, net als Ahed Tamini, die een gewapende soldaat, en daarmee het IOF en daarmee de staat Israël en daarmee het 'joodse volk' vernederde, door hem een klap in het gezicht te geven, nota bene terwijl hij zijn functie uitoefende.

Israël wordt gewoon van alle kanten belaagd, vanuit het zuiden door een boer, vanuit het oosten door een ongewapend tienermeisje en vanuit het noorden door een niet bewapende drone van Iraanse makelijke! Van Iraanse makelij! Nog een geluk dat het in het westen grenst aan de zee, hoewel ook daar al gevaar dreigt, van ongezuiverd rioolwater uit Gaza dat tot naar de Isarëlische kust uitwaaiert. Mijn moeder zei het al: 'wanneer laten ze ons nou eindelijk eens met rust'. Of anders wel: 'es ist schwer ein Jid zu sein'.

Meir zei

Hijmans grossiert weer in fake nieuws:

A Palestinian farmer was injured on Saturday as Israeli forces opened fire on lands in the southern Gaza Strip district of Khan Younis.
....
http://www.maannews.com/Content.aspx?id=779906


A 59-year-old Gaza farmer was shot and injured by Israeli gunfire on Saturday east of Khan Younis along the southern border of Gaza Strip, according to the Palestinian Ministry of Health.
...
https://english.palinfo.com/news/2018/3/3/Palestinian-farmer-shot-injured-by-Israeli-gunfire-at-Gaza-border


The Palestinian Health Ministry says a farmer has died after being shot by Israeli troops near the Gaza border.
...
http://gazette.com/palestinians-say-gaza-farmer-shot-dead-by-israeli-troops/article/feed/544759

Israeli soldiers killed a Palestinian farmer in the bordering Gazan city of Khan Younis,......
https://www.alaraby.co.uk/english/news/2018/3/3/palestinian-farmer-in-gaza-killed-by-israeli-army


The Palestinian Health Ministry has reported, on Saturday evening, that a Palestinian farmer died from serious wounds he suffered at noon, when Israeli soldiers shot him while working on his land.....
https://www.alaraby.co.uk/english/news/2018/2/18/israel-kills-two-palestinian-teenagers-in-gaza-border-unrest

Zo veel Arabieren, zo veel leugens en Hijmans doet ijverig mee.

Ik wed dat je vroeger achter Stalin en Mao hobbelde en hen nu nog stilletjes bewondert

Abu Pessoptimist zei

Meir,
http://imemc.org/article/israeli-soldiers-kill-a-palestinian-farmer-in-khan-younis/
https://www.i24news.tv/en/news/international/middle-east/169016-180303-gaza-farmer-killed-by-israeli-fire-health-ministry
http://english.wafa.ps/page.aspx?id=3v4L6ia96745692450a3v4L6i
https://www.haaretz.com/israel-news/israeli-forces-shoot-dead-palestinian-man-near-gaza-border-1.5867685

Oh ja, en er is ook nog deze van de hasbara schrijver Israellycool:
http://www.israellycool.com/2018/03/03/the-curious-case-of-the-palestinian-farmer/
Het is een gebruikelijke manier van hasbara klanten om alle Palestijns doden in twijfel te trekken en grapjes te maken over Pallywood en dergelijke. Dat is pas fake news en van een erbarmelijk soort. Precies het racistische soort waaraan u zich ook schuldig maakt. De boer is helaas dood en begraven. Net als de tienduizenden andere Palestijnen die Israel in de loop der jaren links en rechts heeft heeft doodgeschoten. (En Mao en Stalin hebben nooit tot mijn favorieten behoord. Zoek verder zou ik zeggen).

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...