donderdag 12 december 2019

Christelijke ''politiek''

Dit is Joel Voordewind, Kamerlid voor de ChristenUnie. Hij is op bezoek in Israel. Nou ja, Israel? Het is de Westoever die bezet is door Israel en waar Israel al sinds jaar en dag enorme lappen land  heeft gestolen van Palestijnse boeren om er nederzettingen op te vestigen. Voordewind is met 24 andere Europese volksvertegenwoordigers die deze diefstal volledig prima vinden, leden van de ''Israel Allies Foundation'', op zo'n plek. Het is de grote nederzetting Ariël, waar veel Palestijnen die vroeger boer waren nu in loondienst werken in Israelische fabrieken, die op hun grond zijn gebouwd. Volgens Voordwind heet dat ''coëxistentie opbouwen tussen Israeli's en de Palestijnse Arabieren''.
 Bij het in praktijk brengen van die coëxistentie werden enige tijd geleden twee mensen vermoord. En dat terwijl ze juist ''voor de vrede wekten'' volgens Voordewind.

Het is triest, zo'n moord. Zeker, Maar dat mensen die godbetert in de Tweede Kamer ''ons'' vertegenwoordigen niet snappen waaròm die mensen werden vermoord, en dit soort onzin over coëexistentie en vrede tussen de rovers en de beroofden verkopen, dat is waarschijnlijk minstens zo  triest. Iemand zou een huis moeten bouwen in Voordewinds tuin (aangenomen dat hij die heeft) en dan met uitgestoken hand op hem toe moeten komen om aan coëxistentie te gaan werken in zijn bloemperken. Of zou hij het dan nog steeds niet niet snappen?.Met een heldere denker als  Voordewidn weet je het nooit.
Zo moeten we ook de ''labelling'' van producten uit de nederzettingen pas toepassen als alle andere bezette gebieden ook onder zo'n regeling vallen. Producten uit de nederzettingen horen gelijk te worden behandel, vindt hij. Misschien dat hij bedoelt dat zij moeten worden geboycot, net zoals producten uit Noord-Cyprus, of uit de bezette Krim. Anders is het discriminatie, toch?
Luister naar de ongelofelijke domheden die deze volksvertegenwoordiger verkoopt, ausgerechnet ook nog eens aan de fascistische Israelische zender van de kolonisten, Arutz7. En huiver. Dit is het peil van de christelijke partijtjes in ons parlement.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...