vrijdag 28 oktober 2022

Israel doodt twee leden Palestijnse burgerwacht in een auto

 
Links Ramzi Zabara, rechts Imad Abu Rashid


Israel heeft gisteravond weer twee doden aan het groeiende aantal toegevoegd toen militairen in het dorp Zuwara (iets ten zuiden van Nablus) het het vuur openden op een auto. Volgens de militairen was op hen geschoten. Het was echter onwaarschijnlijk dat de schoten uit de auto kwamen. Hoe dan ook, de 47-jarige Imad Abu Rashid overleed korte tijd daarna door schoten in zijn hoofd, onderlichaam en borst. Een andere man van midden dertig, Ramzi Zabara, werd getroffen in de hartstreek. Hij overleed later.

Een derde Palestijn werd eveneens getroffen en ernstig gewond. Na een operatie is zijn toestand echter stabiel. Een vierde Palestijn die wachtte voor hij kon worden doorgelaten door het checkpoint werd in zijn been geschoten. Hij werd door de Israeli's gearresteerd. De gedode Palestijnen waren afkomstig uit het Askar-kamp bij Nablus/ Ze waren lid van de Palestijnse burgerwacht.

Geen opmerkingen:

Netanyahu wil de vrije hand houden in Gaza, UNRWA heeft het breekpunt bereikt

Volgens een peiling van de krant Ma'ariv zakt de partij van Netanyahu naar 18 zetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Smot...