vrijdag 7 oktober 2022

En opnieuw vermoordt het leger twee jonge jongens op de Westoever en maakt het tientallen gewonden

Links: Mahdi Ladadweh, rechts Adel Ibrahim Daoud

En opnieuw heeft het Israelische leger vrijdag op twee verschilllende plaatsen twee jongens vermoord, een 17-jarige en een 14-jarige. Ook waren er weer tientallen gewonden. Natuurlijk gaan de soldaten vrijuit, er is ook nergens een onderzoek ingesteld. Daar houdt het Israelische leger nu eenmaal niet zo van.

Mahdi Ladadweh werd doodgeschoten toen dorpelingen uit al-Mazra'a al-Qibliya (ten noordwesten van Ramallah) probeerden een aanval af te wenden van kolonisten. Het leger bemoeide zich ermee en opende op een gegeven moment het vuur op de Palestijnen, waarbij Ladadweh dodelijk werd getroffen door een schot in zijn borst. Vervolgens ontstond een gevecht tussen mensen die Ladadweh naar een ziekenhuis wilden vervoeren en het leger dat dit probeerde te verhinderen. Hiervan verscheen op sociale media een video-opname waarop dit goed te volgen is. Volgens de Rode Halve Maan waren er in het dorp uiteindelijk 50 gewonden door scherpe munitie of door zogenaamde ''rubber kogels'' en traangas. 

Ongeveer op hetzelfde moment dat Ladadweh overleed, stierf in Qalqilya (in het noorden van de Westoever) de14-jarige Adel Daoud als gevolg van een schot in zijn hoofd. Volgens het leger had hij een molotov-cocktail gegooid, maar dit kan ook gewoon een excuus zijn dat, omdat er toch geen echt onderzoek wordt ingesteld, door de soldaten is verzonnen. 

Volgens de Rode Halve Maan waren er vrijdag op de Westoever tientallen gewonden als gevolg van het optreden van het Israelische leger waaronder 13 door ''rubber kogels'' in Qaddum (in het noorden) en 18 in de dorpen Beita en Bayt Dajan bij Nablus.

Geen opmerkingen:

Een aanslag in Jeruzalem en tien Palestijnse doden sinds dinsdag

Aanslag in  Jeruzalem. (Wafa) Twee Palestijnse schutters hebben donderdagmorgen in Jeruzalem bij een aanslag drie mensen doodgeschoten en ze...