vrijdag 10 maart 2023

Israelische troepen doodden vrijdag nog een 16-jarige tiener

Amir Odeh
De Israelische bezettingstroepen hebben ook vrijdagmiddag nog een slachtoffer gemaakt. In de stad  Qalqilya braken onlusten uit waarop de troepen met scherpe munitie reageerden. Daarbij werd de 16-jarige Amir Mamoun Odeh gewond. Hij werd naar het Darwish Nazzal ziekenhuis in Qalqilya overgebracht maar daar werd de dood geconstateerd. Daarop werd hij in processie naar een moskee gedragen waar voor hem gebeden werd. Daarna eindigde de tocht op de begraafplaats van de stad. 

De onlusten in Qalqilya waren niet de enige van vrijdagmiddag. In Beit Ummar ten noorden van Hebron bestormde een legereenheid het dorp waarop onlusten uitbraken. Het leger reagreerde met traangas en scherpe munitie. Zeven mensen raakten  gewond, van wie één een traangasgranaat in zijn hoofd kreeg en een ander in zijn been werd geschoten.  De dood van van Amir Odeh brengt het aantal doden door Israelisch geweld in1923 op 81, waarvan 15 onder de 18 waren. 

Geen opmerkingen:

Biden geeft Israel $26 miljard op dezelfde dag dat Israel zegt dat aanval op Rafah doorgaat

De Amerikaanse president Biden heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een besluit dat 95 miljard dollar aan hulp wordt vrijgegeven. Da...