maandag 9 maart 2015

Israeli´s ontwortelen 340 olijfbomen bij Nablus en slopen een huis bij Tulkarem

Palestinian farmers argue with Israeli soldiers who try to prevent them from sowing, Salem village, Nablus, West Bank, December 5, 2014.
De spanningen tussen het dorp Salem en de omringende nederzettingen dateren niet van vandaag of gisteren. Hier, op een foto van 5 december 2014, weerhielden Israelische militairen de Palestijnen ervan hun land in te zaaien. (Foto´s Activestills.org)

Updated. Israelische militairen hebben maandag 300 olijfbomen gerooid op privé land van Palestijnen in het dorp Salem bij Nablus. De directeur van het Liaison Kantoor (het kantoor dat de contacten met de Israelische bezettingsautoriteiten onderhoudt) in het district Nablus, Luay al-Saadi, vertelde Ma'an News dat Israelische bulldozers de bomen ontwortelden 48 uur nadat zijn bureau had gevraagd de Palestijnse boeren toestemming te geven hun land om te ploegen. De velden liggen naast de ´´illegale´´ Israelische ´´outpost´´ Havat Skali.
Update: Luay al-Saadi meldde later dat ook 40 olijfbomen van Ahmad Abd al-Fattah Khalifa uit Burin (eveneens bij Nablus) waren v ernield door kolonisten. (einde update)
Israelische militairen sloopten maandag ook een huis in het dorp al-Jarushiyya in de regio Tulkarem. Plaatselijke bewoners zeiden dat de Israeli´s het dorp binnenvielen en een huis van twee verdiepingen vernielden van de Palestijnse rechter Kifah Abd al-Rahim Sholi.
De Israeli´s beweerden dat het huis niet de noodzakelijke bouwvergunningen had. De ware reden is mogelijk dat het huis dichtbij de ´´Muur´´ lag die de Israeli´s hebben gebouwd in bezet gebied.
Volgens het Israelische Comité tegen de Sloop van Huizen (ICADH) heeft Israel op de bezette Westoever in 2014 tenminste 522 Palestijnse huizen en gebouwen vernield.
Elon Moreh settlement seen from the agricultural lands of Salem village, Nablus, West Bank, December 5, 2014. Photo by: Ahmad al-Bazz/Activestills.org 
De nederzetting Elon Moreh, gezien vanaf het land van Salem.

1 opmerking:

patricia zei

Echt heel erg dat dit soort dingen gebeuren. Ze zouden er echt iets tegen moeten doen.

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...