maandag 2 maart 2015

Vier jaar na dato opnieuw protestkamp in Tel Aviv tegen duurte en hoge huizenprijzen

Activists re-establish the protest tent on Rothschild Boulevard, three years after the 2011 social protest movement, Tel Aviv, March 1, 2015. (photo: Oren Ziv/Activestills.org)
Vier jaar na het protestkamp van 2011 op Rothschild Boulevard in Tel Aviv tegen de hoge huizenprijzen en hoge kosten van levensonderhoud, heeft een 200-tal Israeli's opnieuw een protestkamp in Tel Aviv ingericht. Ook dit keer is het protest gericht tegen de hoge huizenprijzen - die de laatste tijd in Israel weer  flink omhoog zijn geschoten - en de duurte.
Organisator Shay Cohen vertelde aan het magazine +972 dat vier jaar nadat hij en zijn vrienden deelnamen aan het vorige protest op Rotchschild Boulevard de huizenprijzen alleen maar nog hoger zijn geworden en Israels politieke establishment totaal ongeïnteresseerd lijkt in de dingen die van belang zijn voor de Israelische burgers. “De politici praten over Iran en de Islamitische Staat terwijl wij ons nauwelijks kunnen redden en geen behoorlijk huisvesting hebben.'' (Foto OrenZiv/Activstills.org)

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...