donderdag 23 december 2021

Trigger happy Israelische soldaten doden een tweede man in twee dagen

Mohammed 'Abbas (Foto alquds.com)
Israelische troepen, die dinsdag al een jonge man verdacht van een ''ramaanval'' lieten omkomen in diens brandende auto, hebben woensdagavond opnieuw een jonge man gedood. Bij een inval in de wijk Marhaba van Birzeit openden zij het vuur op een auto waarin jonge mannen zaten uit het vluchtelingenkamp al-Amari. Eén van hen werd in de rug geraakt. Hij werd in kritieke toestand afgeleverd in het Centrale Medische Complex van Ramallah,  waar artsen tevergeefs probeerden zijn leven te redden. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid identificeerde hem als de26-jarige Mohammed 'Issa 'Abbas.  
Het Israelische leger was in de wijk omdat er een aanval werd gevreesd op de nabijgelegen nederzetting P'sagot. Er braken daarop onlusten uit. Het leger beweerde dat er tijdens de inval vanuit de auto op de militairen was geschoten. Volgens ooggetuigen was echter onduidelijk of er inderdaad vanuit de auto was geschoten of dat Mohammed Abbas werd geraakt tijdens de onlusten. De Palestijnse premier Mohammed Stayyeh reageerde op de dood van weer een jonge Palestijn met een oproep aan de VN en mensenrechtengroepen om in actie te komen teneinde een einde te maken aan de reeks ''executies door het Israelische leger op de Westoever''.
Het Israelische leger was woensdag overigens erg actief met het arresteren van jongeren. Het pakte er 14 op bij invallen in plaatsen als al-Burqa en Asira al-shamaliyya bij Nablus, Qarawat Bani Hassan bij Salfit, Silat al-Harithiyya bij Jenin, Tammun in het district Tubas en in het Dheishe kamp bij Betlehem. Bij al deze huiszoekingen werden huizen grondig overhoop gehaald.In het Deheishe-kamp werd ook een man in zijn been geschoten. Bij het Anabta checkpoint ten oosten van Tulkarem werd verder een inwoner van het vluchtelingenkamp bij Tulkarem aangehouden toen hij probeerde het checkpoint te passeren.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geen woord daarover bij de Nederlandse media. Ties Brok heeft het te druk met het corona-beleid van Israel. Maar ook als dat er niet zou zijn zou hij er nog niets over vertellen. Terwijl het nieuws over die agente die een zwarte doodgeschoten heeft ieder uur verteld wordt zowel op de radio als tv. Ik ben helaas al een aantal jaren geblokkeerd bij de NOS anders zou ik dit er wel op plaatsen.
Corrie

Anoniem zei

Wat een ellende weer iedere dag! Dank je wel voor je inspanning om ons op de hoogte te houden.
Ik hoop dat je toch fijne feestdagen hebt en dat er eindelijk eens gerechtigheid mag komen voor de Palestijnen.
Heleen Witte

Unknown zei

Ik sluit me helemaal aan bij de opmerking van Heleen Witte.

Israel maakt nog een slachtoffer in Ramallah

Yazan Omar Khasib  Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat Israelische soldaten vrijdagavond bij de noordelijke in...