zaterdag 25 december 2021

Palestijnse vrouw slachtoffer van ''ramaanval'' door Israelische kolonist

Dit is de 63-jarige Ghadir Anis Masalma uit het dorp Sinjil ten noordoosten van Ramallah. Zij en haar man stonden vrijdag bij de ingang van het dorp aan de kant van weg nr.60 te wachten op een taxi naar Nablus, toen een auto van een Israelische kolonist hen schepte. Ghadir overleed. Haar man raakte gewond.
Een verkeersongeluk, zou je denken. Dat is ook wat de Israelische politie ervan maakt. De kolonist wordt ook niet of verhoord of zelfs maar gezocht, laat staan dat hij is opgepakt. Maar nu het verhaal van Ghadirs echtgenoot: Hij verklaart dat de kolonist hen beiden zag staan en moedwillig een manoeuvre maakte om hen te scheppen. Daarna reed hij snel weg. Met andere woorden: dit was een zogenaamde ''ramaanval'', iets waarvan Palestijnen heel vaak worden beschuldigd. Soms terecht, en vaak ook niet, maar in bijna alle gevallen bekopen de Palestijnen dat met de dood.
Iets om over na te denken: als Ghadir joods was geweest en de kolonist een Palestijn, had het op de voorpagina's van - in ieder geval de Israelische - kranten gestaan, en was de dader waarschijnlijk dood. En nu? U mag het zelf invullen.
Op Facebook trok de burgemeester van Sinjil, Hazem Tawafsha, een parallel met een gebeurtenis uit 2014.Toen werden op 19 oktober twee vijfjarige meisjes uit hetzelfde dorp Sinjil en op dezelfde weg nr 60 waarlangs zij stonden te wachten om over te steken, voor de ogen van hun ouders moedwillig aangereden door een kolonist. De ouders zagen hoe zij 10 meter werden meegesleurd. En hoe de kolonist hen nog een keer wilde overrijden, maar er vandoor ging toen hij zag dat de ouders naar de meisjes toe renden. Het ene meisje,. Enas Dar Khalil (links op de foto hieronder) was vrijwel op slag dood. Het andere, Tulin Omar Asfour, is voor de rest van haar leven gehandicapt.

Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...