maandag 6 december 2021

Israelische beveiligers executeren 15-jarige na ''ramming'' aanval

Mohammed Younes 
Minder dan een dag nadat twee politieagenten in Jeruzalem een gewond op de grond liggende verdachte hadden doodgeschoten is opnieuw een jonge Palestijn door Israelische kogels gedood.Dat gebeurde zondagnacht bij het checkpoint Jubara ten zuiden van Nablus. De 15-jarige Mohammed Nidal Younes reed daar volgens Israelische media met een auto in op een 34-jarige veiligheidsbeambte. Een collega van de veiligheidsman opende daarna het vuur op de auto, waarbij Mohammed dodelijk werd getroffen. De aangereden veiligheidsman werd met matig ernstige verwondingen opgenomen in ziekenhuis.
Volgens de krant Haaretz leerde een voorlopig onderzoek van het ministerie van Defensie dat Mohammed ruzie had gehad met zijn vader en er met diens auto vandoor was gegaan. Het huis van de ouders van Mohammed werd na de gebeurtenis doorzocht en daarbij, zoals in dit soort gevallen gebruikelijk, grondig overhoop gehaald.
Minister Gantz van Defensie heeft naar aanleiding van de laatste dagen een verhoogde staat van paraatheid afgekondigd bij alle checkpoints op de Westoever. De kritiek op de Israelische politiek van standrechtelijke executies na (vermeende) aanslagen neemt intussen toe.


Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...