dinsdag 28 december 2021

Voor tweede keer deze maand Israelische luchtaanval op Syrische haven Latakia

(Foto Syrisch persbureau Sana)

Israel heeft dinsdagmorgen om bijna half vier lokale tijd voor de tweede keer deze maand luchtaanvallen uitgevoerd op de Syrische havenstad Latakia. Volgens de Syrische media waren er geen slachtoffers, maar was de materiële schade aanzienlijk.
Het Syrische persbureau Sana meldde dat de aanval werd uitgevoerd met raketten uit de richting van de Middellandse Zee. Getroffen werd de containeropslagplaats waar onder meer olie en machineonderdelen waren opgeslagen. Ook werd de gevel van een ziekenhuis vernield en werden winkels en woonhuizen getroffen. Er braken branden uit en er was een explosie die tot in Tartous (80 kilometer verderop) te horen zou zijn geweest. Later op de dag werden de hulpdiensten de brand meester. Israel gaf geen commentaar, een woordvoerder zei dat Israel geen commentaar levert op nieuws uit het buitenland.
De vorige aanval op Latakia vond plaats op 7 december. Toen werden wapentransporten voor Syriës bondgenoot Hezbollah getroffen, volgens het Syrian Observatory for Human Rights, een monitoringorganisatie met bronnen in Syrië die is gevestigd in Londen. In november doodde Israel bij een luchtaanval drie Syrische soldaten en twee mannen met banden met Hezbollah, volgens het Observatory.
Israel voert routinematig aanvallen uit in Syrië. Verschillende bronnen in Israel hebben bevestigd dat het er sinds 2011 ''honderden'' zijn geweest. In 2020 waren het er volgens een rapport van het Israelische leger ongeveer 50. De tot nu toe dodelijkste aanval was dit jaar op 13 januari. Toen werden bij een aanval op een bus 57 Syrische regeringsmilitairen en regeringsbondgenoten gedood.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...