vrijdag 15 mei 2020

Israeli's schieten opnieuw jonge Palestijn dood

Bahaeddin Awawda
Israelische militairen hebben donderdagmiddag voor de tweede achtereenvolgende dag een jonge Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde bij de nederzetting Negohot ten zuiden van Hebron. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldde dat het slachtoffer  Bahaeddin Mohammed Abdulla al-Awawda (18) was uit Deir Samit ten westen van Hebron. Hij zou met een auto zijn ingereden op militairen. Eén soldaat van 21 werd daarbij niet al te ernstig gewond en naar het Soromka-ziekenhuis in Be'er Sheva gebracht.
Bahaeddin werd getroffen door vijf kogels. Ook hij werd naar het Soroka-ziekenhuis vervoerd, maar daar werd de dood geconstateerd. Volgens de krant Haaretz was zijn aanval een manier om zelfmoord te plegen. Hij liet volgens de krant een afscheidsbrief achter.
Bahaeddin's familie heeft om een onderzoek gevraagd en wil met name antwoord op de vraag of het nodig was Bahaeddin dood te schieten, zo liet zijn oom weten. Bahaeddin's vader werd intussen voor ondervraging ontboden op de militaire basis.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...