dinsdag 12 mei 2020

Israelische militair tijdens inval gedood door een steen

Ya'abad (Palestine remembered)

Een Israelische militair is dinsdagmorgen vroeg gedood door een grote steen die van het dak van een huis naar beneden werd gegooid. Het gebeurde in het stadje Ya'abad,ten westen van Jenin, bij één van de dagelijkse operaties van het leger om Palestijnen op te pakken.  De militair was sergeant Amit  ben Ygal (21) van de Golani Brigade. Hij werd geraakt aan zijn hoofd.
In 2018 werd sergeant Ronen Lubarsky op een soortgelijke  manier gedood in het kamp al-Amari bij Ramallah. De Palestijn Islam Abu Hmeid is hiervoor tot levenslang veroordeeld. Het huis van zijn moeder werd voor de vierde keer verwoest. (Verzet tegen militaire bezetters is onder het oorlogsrecht legitiem, maar dat terzijde).
Vergelijk hiermee het lot van een jonge kolonist die een Palestijnse moeder van 47 doodde door een grote steen door de voorruit van haar auto te gooien toen die hem tegemoet kwam. Hij mocht na een jaar weer terugkeren naar zijn (niet verwoeste) huis in de nederzetting. Hij is daar onder 'huisarrest' .

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...