vrijdag 10 juli 2020

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub
Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustafa Abu Yacoub uit het dorp Kifl al-Haris bij Salfit. Een 17-jongen liep een schot in zijn dij op.
Er waren geen onlusten of protesten toen Abu Yacoub werd doodgeschoten. Ooggetuigen meldden dat Abu Yacoub en de gewonde jongen met een groepje mannen aan het wandelen was. Zij liepen bij de afsluiting, die het leger vijf dagen geleden plaatste bij de belangrijkste ingang van het dorp, toen er vanuit de wachttoren die naast het dorp is opgesteld op hen werd geschoten. Er stond een auto met kolonisten niet ver van de plek waar dit gebeurde, van daaruit werden ook schoten gelost. Abu Yacoub liep een schot in de nek op. Palestijnse hulpdiensten vervoerden hem naar het ziekenhuis van Salfit. Daar overleed hij.
Volgens een telling van OCHA, het bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Activiteiten van de VN in de bezette gebieden is Abu Yacoub de 22ste door Israeli's gedode Palestijn van dit jaar. Dat valt dus reuze mee. Vorig jaar werden er 137 Palestijnen door Israeli's gedood. De laatse maanden was er echter wel een toename van het aantal gesloopte huizen en bezittingen.Dit jaar zijn dat er 326, waarbij 387 mensen dakloos werden. Het vorige jaar (624 gesloopte bezittingen) zal zeker worden geëvenaard, al is nog niet duidelijk of het record aantal van 2016 (1094) zal worden gehaald. OCHA begon met deze statistiek in 2009.Sindsdien zijn 6.721 huizen en andere Palestijnse bezittingen gesloopt en werden 10.325 mensen dakloos.

Geen opmerkingen:

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...