zondag 7 maart 2021

Drie gedode vissers uit Gaza werden slachtoffer van Israelisch explosief

(Foto Al-Quds.com)

2 x Updated. Een projectiel  heeft zondagmorgen vroeg drie Palestijnse vissers uit de Gaza-strook gedood, zo melden alle Palestijnse persagentschappen. Volgens de voorzitter van de Vereniging van Vissers in Gaza, Nizar Ayash ging het om drie leden uit één 'grote familie uit Khan Younis in het zuiden van de strook. Hij noemde hun namen als Yahya Musatafa al-Laham en de broers Hamdi en Zakaria Hijazi al-Laham. 

De Palestijnse bronnen gingen er aanvankelijk vanuit dat het projectiel was afgevuurd door de Israeli's. Kort geleden was nog een Palestijnse boot door Israelisch vuur vernield, waarbij twee vissers gewond raakten. De Israelische strijdkrachten ontkenden echter en later bleek dat de marine niet in actie was geweest op het betreffende moment. De Palestijnse mensenrechtenorganisatie "Palestijns Centrum voor de Mensenrechten''  (PCHR) in Gaza veronderstelde later zondag dat de boot mogelijk door een projectiel van ''het verzet'' (lees Hamas) was getroffen. Onderzoek van Hamas wees echter uit dat ook dit niet klopte met de richting waarin oefenende eenheden van de Qassam Brigades hadden gevuurd en de draagwijdte van de gebruikte raketten. Later bleek echter dat de boot was vernield door een explosie van een door de Israeli' s afgeworpen projectiel (een soort mijn), onder meer werden delen van een zogenoemde squat copter drone aangetroffen in de netten van de vernielde boot. Al eerder in februari vonden de vissers zo'n drone, die werd overhandigd aan de politie in Gaza. De gevonden delen bleken overeen te komen met het voorwerp uit februari. Het werd ook duidelijk dat de drie jonge vissers waren gedood door de kracht van de explosie die hun boot in stukken blies. Er werd geen metaal in hun lichaam aangetroffen.  

1 opmerking:

Meir zei

Hé, kijk eens aan: "Minutes before the explosion, local media reported that Hamas, the militant group ruling the Gaza Strip, was test-firing rockets toward the sea."
https://www.arabnews.com/node/1821311/amp

https://twitter.com/moigovps/status/1368490536429031425

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...