woensdag 11 januari 2023

Israeli''s doden drie man, onder wie een vader die de arrestatie van zijn zoon wilde voorkomen

Samir Aslan
Updated. Israelische militairen hebben in de afgelopen 24 uur drie mensen gedood, woensdag twee en donderdagmorgen vroeg een derde. Bij deze laatste ging het om de 41-jarige Samir Awni Harbi
Aslan uit het Qalandia-kamp bij Jeruzalem,. Hij werd in de borst geschoten en was vrijwel onmiddellijk dood. 

Volgens ooggetuigen werd Aslan doodgeschoten toen hij probeerde de arrestatie te verhinderen van zijn zoon. Dat gebeurde tijdens een razzia waarbij de Israeli's met groot materieel het kamp waren binnengevallen. Zij arresteerden tenminste 15 mensen.  

Twee anderen werden woensdag gedood.Eén man zou een Israeli verwond hebben bij een aanval met een mes. Hij werd doodgeschoten door een omstander. De Israeli's hebben zijn lichaam meegenomen, maar later werd bekend dat het ging om de 19-jarige Sanad Mohammed Sanasra iot Dahriya, een plaats ten zuiden van Hebron. Minister Ben Gvir belde de omstander die hem gedood had later op om hem te feliciteren met zijn heldendaad. 

Ahmad Abu Jneid
De eerste dode van woensdag was een Palestijn van 21, Ahmad Amer Abu Jneid, die woensdagmiddag overleed als gevolg van een schotwond die hij in de vroege morgen opliep in het Balata-kamp bij Nablus. Hij was gewond geraakt bij een Israelische inval in het kamp waarbij het de bedoeling was arrestaties te verrichten. De Israeli's stuitten daarbij op veel verzet.en werden onder meer beschoten Uiteindelijk trokken zij zich onverrichter zake terug, maar niet zonder salvo's traangasgranaten, flitsgranaten, ''rubberkogels''en scherpe munitie af te vuren. Abu Jneid,die volgens Israelische mededelingen deel zou hebben genomen aan de beschieting van de Israeli's, werd daarbij geraakt in het hoofd. Hij werd in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen, maar daar overleed hij in de middag.

Er zijn nu dit jaar zeven slachtoffers gemaakt dooor de Israeli's. Drie van hen waren pubers.

Geen opmerkingen:

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...