vrijdag 6 maart 2015

Zeven gewonden bij 'ramaanval' met auto in Jeruzalem


Politiemannen rond de neergeschoten aanvaller. (Ma'an).

Bij een ''ramaanval'' met een auto zijn vrijdagmorgen in Jeruzalem zeven mensen gewond geraakt. De aanval vond plaats in de wijk Musrara van Jeruzlem, bij de ingang van een bureau van de grenspolitie bij het lightrail station in de buurt van de Damascus poort (Bab al-Amud).De aanvaller, een man uit de wijk Ras al-Amud van Jeruzalem stuurde zijn auto het trottoir op, waarbij hij inreed op een groep leden van de grenspolitie.  Toen leden van de grenspolitie hem onder vuur namen sprong hij uit de auto met een mes in de hand. Vervolgens werd hij neergeschoten.

De auto (Ma'an)

Van de zeven gewonden zijn er twee gematigd ernstig gewond en de anderen licht. Twee van hen zijn vrouwelijke agenten. Zij werden naar het Hadassah ziekenhuis bij de Olijfberg gebracht. De aanvaller verkeert in kritieke toestand. Hij werd naar het Hadassah ziekenhuis in Ein Kerem vervoerd. Op vrijwel dezelfde plaats werd enkele maanden geleden een grenspolitieman bij een vergelijkbare aanval gedood en raakten 13 mensen gewond.
Twee Palestijnse greoepringen p[rezen de aanval. De Volksverzetscomités noemden de aanval bij monde van woordvoerder Hassan al-Zaalan ''een antwoord op de Israelische misdaden''.  Fawzi Barhoum van de bweging Hamas sprak van een ''heroïsche aanval'' en noemde het  een ''vanzelfsprekend antwoord'' op Israels wandaden. De "extremistische" Israelische regering  is verantwoordelijk voor wat in Jeruzalem gebeurt, aldus Barhoum.

2 opmerkingen:

Machiel de Winter zei

Snap hier weer niks van. Luisteren de Israëlische autoriteiten eindelijk naar de blogger c.s., namelijk de terrorist niet onmiddellijk te doden, en dan is het weer niet goed.
Rare jongens die blogger c.s.

Elisabeth zei

Machiel, was je dronken of zo toen je dit schreef? Het slaat nergens op.

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...