vrijdag 10 september 2021

Agenten in Jeruzalem schieten dokter dood, die volgens hen zou hebben willen aanvallen met een mes

 
Dokter Hazem,Joulani

Leden van de Israelische grenspolitie hebben vrijdag in Jeruzalem een nieuw slachtoffer gemaakt. Het si een vrij onwaarschijnlijk slachtoffer: de 51-jarige arts Hazem Joulani, die een kliniek en opleidingsinstituut voor complementaire geneeskunde had in de Salah ed-Din al-Ayyubi straat vlak bij de Oude Stad, en ook gold als de arts van de Aqsa-moskee. 

Volgens de Israelische grenspolitie probeerde hij een steek-aanval uit te voeren met een mes. Nadat de arts in de Oude Stad was doodgeschoten gaf de politie een video vrij van een bewakingscamera  ( https://twitter.com/ShehabAgency/status/1436365731172585476 ), waarop te zien zou zijn dat de dokter een agent probeerde aan te vallen. Ik moet zeggen: ik blog nu zo'n intussen 12 jaar en heb ik die tijd heel veel gevallen voorbij zien komen waarbij doodschieten van zogenaamde ''aanvallers'' totaal ongewettigd was, omdat er geen sprake was van een aanval, behalve misschien in de geest van de soldaten./agenten die hun magazijnen leegschoten. Er waren ook veel gevallen waarbij op zijn minst veel vraagtekens rezen. Zo ook hier. Maar nog nooit heb ik een zonderlinger schouwspel gezien dan de video van de executie van dokter Joulani. Het lijkt alsof hij een ballet opvoert en een mes is niet echt te zien, al kan dat aan mij liggen en het onduidelijke beeld. 

Enfin, de dokter is dood. Een onderzoek zal er niet komen en dat is dat. De politie ging nog naar zijn huis in Shu'afat en arresteerde zijn twee zonen en zijn broer, terwijl; er tal van getuigen kennissen en familieleden van de dokter zijn die ontkennen dat hij een aanval uitvoerde met een mes of zoiets zelfs maar zou kunnen doen. Hij was een expert in orthopedie, neurologie en complementaire natuurgeneeswijzen,  aldus getuigenissen op Shehab Nieuws. Hij leidde ook mensen in die natuurgeneeswijzen op, die die volgens hem alleen als aanvulling op de westerse geneeskunde gebruikt dienden te worden. Verder stond hij altijd klaar voor zijn patiënten, ook als ze geen geld hadden om hem te betalen. 

De schietpartij in de Oude Stad vond vanzelfsprekend plaats tegen de achtergrond van de opgeklopte sfeer na de ontsnapping van zes gevangenen uit de Israelische Gilboa-gevangenis. De zes zijn intussen door alle fracties in Palestina en hun sympathisanten omarmd als helden. Israel heeft twee bataljons en veel speciale extra-eenheden ingezet om deze heftige deuk in het prestige weg te werken en de zes terug te vinden. Overal zijn checkpoints, afsluitingen en invallen. Onder de gevangenen in alle Israelische gevangenissen is de situatie uiterst gespannen. Er zijn massale verplaatsingen uitgevoerd en gevangenen door elkaar gemixed. Islamitische Jihad-leden mogen niet meer met elkaar in één cel. In de Ketziot gevangenis in de Naqab (Negev) hebben gevangenen uit woede over de doorzoekingen, appèls en verplaatsingen brand gesticht waarbij zes cellen ernstig werden beschadigd. Bezoeken aan alle gevangen zijn tot nader order opgeschort. 

De vluchtroute van de zes ''gevaarlijke terroristen'' zoals de joodse leugenlobby, het CIDI, hen noemt. (Figuur Haaretz)

Intussen heeft het Israelische leger ook op meerdere plaatsen met geweld demonstraties voor de zes ontsnapten uiteen gejaagd. Verder zijn diverse familieleden van de zes kortere of langere tijd gearresteerd. De Palestijnse Autoriteit zit met de zes in haar maag. Meewerken met Israel om ze te vinden zou hoogverraad zijn, ze in bescherming nemen levert een botsing met Jeruzalem op. De PA is dus angstvallig stil. Iedereen in bezet gebied houdt intussen de adem in. Worden ze gevonden? Worden ze gedood? Zal dan de pleuris uitbreken?  Of zal het ze zijn gelukt te ontkomen naar bijvoorbeeld Jordanië?  

10 opmerkingen:

Meir zei

Stel je niet aan Hijmans met je ballet. Al op seconde 4 zie je het mes en later duidelijk in zijn hand (lemmet naar beneden)
Nou zet je jezelf weer voor schut want je levert zelf het bewijs dat Joulani de soldaat wilde doden. En inderdaad, dat je het niet ziet ligt aan jou.

Mengele was arts en moordde er lustig op los en Daniela Poggiali moordde omdat de patienten haar verveelden. Maar ja, 'jouw' slachtoffers was een Arabier en de moordaanslag liep voor de arts fataal af en dan zit jij in diepe treur.

Wat altijd zwak is aan je verhalen is de hoeveelheid niet relevante info, die hier begint met: Ik moet zeggen: ik blog nu zo'n intussen 12 jaar ....

Dat geeft de zwakheid van je betoog weer en vooral nu.Abu Pessoptimist zei

Meir,
In beschaafde landen worden mensen die een aanslag willen plegen gearresteerd en berecht. Indien dat niet kan worden ze in de benen geschoten. Niet in Israel echter. Daar worden ze - in dit geval door zo'n vier of vijf agenten - geexecuteerd.

Anoniem zei

Meir is een sukkel.

Meir zei

Anoniem zei...
Meir is een sukkel.

ad hominem Anoniem. En alleen daarom al heb ik gelijk (en het wordt tijd dat jij naar de oogarts moet)

Meir zei

@Hijmans

Beter kijken want zelfs dat doe je niet. Dan zou je tot het besef komen dat 'in de benen schieten' in deze situatie niet eens mogelijk was. Bovendien als je ziet dat een kameraad met de dood bedreigd wordt, je de tegenstander doodt en niet op benen mikt want dat was in deze situatie niet eens mogelijk.
Ik neem aan dat je niet in het leger bent geweest anders zou je wel anders oordelen

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik ben idd niet in het leger geweest. Wel heb ik me destijds laten voorlichten door een Israelische recruut in opleiding - zoon van een van mijn beste vrienden - die met zijn M16 in de hand demonstreerde hoe snel je kunt laden en schieten. Sindsdien is het me heel duidelijk dat de Israelische soldaten in ongeveer 100% van de gevallen niet uitschakelen maar executeren. Zo ook in dit geval.

Meir zei

Je vergeet de afstand tot de ander, Hijmans. Een M16 is waardeloos in de straten en straatje en al helemaal op korte afstand. Zelf had ik een Galil dus je hoeft mij niet voor te lichten over dat zogenaamd snel laden en schieten want dat lukt niet op minder dan een halve meter (zie video). Die zijn waardeloos op korte afstand. Wat dacht je waarom nu o.a. de Tavor en IWI in gebruik zijn.

Op benen schieten? Hou op. Die raak je niet. Je raakt anderen omdat de kogels afketsen op de muren en het plaveisel.
Je manier van spreken verraadde direct dat je geen kaas hebt van wapens en noodsituaties en dus nooit in het leger bent geweest.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Dus al die moorden zijn het gevolg van het feit dat Israel zijn militairen met verkeerde wapens uitrust? Of begrijp ik dat nou verkeerd?
De afstand was trouwens meer dan een halve meter, maar dat terzijde.

Maarten Muskens zei

Meir,

De zwakheid van jouw "betoog"is er impliciet in gelegen dat jij de xenophobie, het racisme en de haat jegens niet-joden van de ideologie van de secte waar jij ook toe behoort, negeert. Israel Shahak heeft voor eenieder die de ogen opent de haatideologie van het "joodse volkje " toegankelijk gemaakt in zijn Jewish History Jewish Religion The Weight Of Three Thousand Years http://elibrary.bsu.edu.az/files/books_400/N_240.pdf In hoofdstuk 5 ( The Laws Against Non-Jews ) Cit: When the victim is a Gentile, the position is quite different. A Jew who murders
a Gentile is guilty only of a sin against the laws of Heaven, not punishable by a court.(1) To cause indirectly the death of a Gentile is no sin at all.(2) ( Citaat einde ) en Cit : "Thus, one of the two most important commentators on the Shulhan Arukh explains that when it comes to a Gentile, 'one must not lift one's hand to harm him,but one may harm him indirectly, for instance by removing a ladder after he had fallen into a crevice ... there is no prohibition here, because it was not done directly’(3)

1 Maimonides, Mishneh Torah, 'Laws on Murderers' 2, 11; Talmudic Encyclopedia,
'Goy'.
2 R. Yo'el Sirkis, Bayit Hadash, commentary on Beyt Josef, yoreh De'ah' 158. The
two rules just mentioned apply even if the Gentile victim is ger toshav, that is a
'resident alien' who has undertaken in front of three Jewish witnesses to keep the
'seven Noahide precepts' (seven biblical laws considered by the Talmud to be
addressed to Gentiles).
3 R. David Halevi (Poland, 17th century), Turey Zahav" on Shulhan 'Arukh, 'Yoreh
De'ah' 158.

Dat verklaart ook waarom veel slachtoffers van israelisch /joodse agressie niet "direct "vermoord worden door het leger en aanverwanten. Palestijnen worden aangeschoten en niet onmiddellijk gedood. Vervolgens wordt door het leger steevast verhinderd dat er medische hulp komt en laat men de gewonde eenvoudig weg liggen tot hij is bezweken aan zijn verwondingen. Op deze wijze heeft de jood volledig in overeenstemming met zijn religie gehandeld. Hij heeft niet onmiddellijk maar middellijk gedood.

Abu Pessoptimist zei

Maarten Muskens zei
Wanneer nu iemand op het lumineuze idee zou komen mij te beschuldigen van "anti-semitisme" dan is het evident dat deze de plank volledig misslaat. De teksten die ik hier REproduceer zijn niet van mijn hand maar zijn UITSLUITEND citaten uit joods/israelische geschriften. Ik meen niet dat het citeren van teksten onder het chapiter "anti semitisch " te definiëren is.
DE xenophobie die inherent is aan de verwerpelijke ideologie van het joodse volkje wordt wel heel duidelijk als men de woorden van rabbi Ovadia Joseph ter kennis neemt. Ter verduidelijking ( voor wie het nog niet wist )Goy/Goyim en Gentl zijn aanduidingen van mensen die niet behoren tot de joodse secte. Niet-joden dus.
"The purpose of Gentiles — to serve Jews:

“Goyim were born only to serve us. Without that, they have no place in the world – only to serve the People of Israel.”
“In Israel, death has no dominion over them… With gentiles, it will be like any person – they need to die, but [God] will give them longevity. Why? Imagine that one’s donkey would die, they’d lose their money.
“This is his servant… That’s why he gets a long life, to work well for this Jew.”
“Why are gentiles needed? They will work, they will plow, they will reap. We will sit like an effendi and eat… That is why gentiles were created.”
— Weekly Saturday night sermon in October 2010
https://www.timesofisrael.com/5-of-ovadia-yosefs-most-controversial-quotations/

2 oktober 2021 om 00:58

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...