dinsdag 6 september 2022

Israeli's doden man bij het verwoesten van een appartement

 
Musa Saba'na

Israelische militairen hebben dinsdagochtend in Jenin het huis verwoest van een man die in april een aanslag pleegde in Tel Aviv. Daarbij braken onlusten uit waarbij de 29-jarige Musa Saba'na werd doodgeschoten. Volgens de melding van het Palestijnse ministerie van Gezondheid werd hij in de borst getroffen toen hij met zijn telefoontje probeerde te filmen wat er gebeurde. Behalve Musa Saba'na waren er nog 16 andere gewonden door kogels. Eén van hen zou er ernstig aan toe zijn.

De militairen trokken vroeg in de ochtend Jenin binnen samen met een bulldozer. Ze sloten alle toegangswegen af en omringden een gebouw met 29 appartementen, waarvan één appartement eigendom was van de familie van Raed Hazem. Hazem pleegde in april een aanslag in Tel Aviv op de drukke Dizengoff straat, waarbij hij drie mensen doodde en 10 anderen verwondde. Hijzelf werd eveneens doodgeschoten na een klopjacht van de Shin Bet en de grenspolitie.

 De miliatiren verwijderden bewoners uit de appartementen en vervolgens werd het appartement van Raed Hazem opgeblazen. Onderwijl braken de onlusten uit. 

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...