vrijdag 13 juli 2012

In foto's: kolonisten maken gebruik van Palestijnse bron onmogelijk

Kolonisten van de íllegale voorpost' Havat Ma'on in de regio Zuid-Hebron hebben zich een bron toegeëigend die vooral werd gebruikt door Palestijnse schaapherders om hun kudden - hoognodig in de brandend hete en droge zomer - van water te voorzien. De kolonisten zijn vrijwel dagelijks bij de bron die vlak bij hun nederzetting ligt, gebruiken hem om in te baden en hebben hem 'versierd' met graffiti. Herders en andere Palestijnen durven niet meer bij de bron te komen uit vrees voor geweld van de kolonisten (bron The Alternative Information Centre.
 De plek.

 Graffiti: De leuzen (op hun kop gezien). Ze luiden (originaliteit is hier ver te zoeken): 'Dood aan de Arabieren' en  'Kahane had gelijk' .

Kolonisten bij de bron.

13 opmerkingen:

Trees zei

Een jaar of 2 geleden heb ik een bezoek gebracht aan de Bedoeinen in de Jordan Valley. Heet, zand. Een klein jochie liet een bekertje water vallen , en kreeg ongenadig op zijn kop. Degene met wie we zaten te praten vertelde dat de natuurlijke waterbronnen die men al sinds mensenheugenis gebruikten nu geconfisceerd waren door de settlements, en de bronnen die de settlements niet konden gebruiken worden vergiftigd, de Bedoeinen kunnen die niet meer gebruiken, dus moeten ze tanks met water brengen, wat erg duur is. Ik heb er nachtmerries over gehad, lopend in de woestijn en geen water. Een van de eerste ongeschreven woestijnwetten is dat je elkaar altijd water geeft, water is zo essentieel. En dit water wordt deze mensen ontnomen. Het is er, maar het wordt onbruikbaar gemaakt door de setters, misdadig.

Esther zei

en de bronnen die de settlements niet konden gebruiken worden vergiftigd...

Ja natuurlijk Trees, en met Pesach doden wij niet-Joden om het bloed van hen in de matzes te gebruiken en wij oogsten ook hun ingewanden.

Ik zou zeggen, ga lekker door met je vulgaire hetze, de zoveelste variant op het bloedsprookje uit de Protocollen. Puur antisemitisme dat je uit je toetsenbord rammelt.

Abu Pessoptimist zei

'en met Pesach doden wij niet-Joden om het bloed van hen in de matzes te gebruiken en wij oogsten ook hun ingewanden.'

Esther, het vuige antisemitische blaadje Counterpunch kwam in 2010 met dit vulgaire hetzerige artikel over de illegale oogst van organen voor transplantatie op het Abu Kabir forensisch instituut onder leiding van dr Yehuda Hiss.
http://www.counterpunch.org/2010/10/25/body-parts-and-bio-piracy/
Veelal werden organen van Palestijnen gebruikt. Die worden, zoals je weet, niet alleen met Pesach gedood maar heel wat vaker.
Het artikel stipt ook nog aan dat Israel een tijdje het mondiale centrum was voor de illegale handel van bijvoorbeeld nieren voor transplantatie. Maar daar schijnt gelukkig een einde aan te zijn gemaakt.

Ben zei

Tja Esther, je hebt wel gelijk waar het gaat over antisemitisme.
Ik zou een stapje verder gaan: Je mag het zelfs als een antisemitisch en misdadig gedrag van de kolonisten beschrijven, jegens de Palestijnse bewoners in bezet gebied.

Esther zei

Abu Pessoptimist zei..

Je bent in de antisemitische film 'Valley of the Wolves' blijven hangen, Abu.

Voor orgaanhandel, moord en ontvoering moet je bij de Albanezen zijn op de Balkan, bij de Albanezen, net zoals je bij de bedoeïen in de Sinaï zijn voor slavenhandel, verkrachting, moord en orgaanhandel. Maar ja, moslims en die doen zoiets niet, toch?

Abu Pessoptimist zei

Esther, het is blijkbaar ongeneeslijk. Geen argument ter wereld is overtuigend. Zelfs gebeurtenissen waar je bij staat en die je met eigen ogen zou zien, zou je nog kunnen ontkennen, vrees ik. Blijkbaar blijven steken in de kleuterwereld van sprookjes over lelieblanke elfjes die succesvol strijden tegen de zwarte magie van boze heksen en feeën. Israelische elfjes, in jouw geval, die het opnemen tegen de rest van de boze, islamitische en anderszins antisemitische buitenwereld.
Droom maar prettig verder, is het enige dat ik nog kan zeggen.

Esther zei

@Abu,

Wat vervelend nou dat je op de persoon speelt. Erger is dat je Counterpunch, een anti-Joodse site noemt en dus onbetrouwbaar is. Een korte blik links en rechts wie wie is geeft aan dat Counterpunch terecht berucht is.
Wie is wie en wie zegt en schrijft wat:

# One issue blaadje (om het even zo te afficheren): anti-Israël, lees: haat (nooit beredeneerd of vals), anti-Amerika

# gerund (met anderen) door de antisemiet en zelfbenoemde stalinist Cockburn

# Cockburn adoreert de plagiarist, Jodenhater en Amerikahater Ward Churchill (9/11 slachtoffers zijn kleine Eichmannen)

# Ward Churchill heeft een geestelijk en mentaal probleem, net als overigens Elizabeth Warren. Beide zijn er van overtuigt en verkondigen dit bijna dagelijks dat zij Indianen zijn (wat overigens de clown Obama ook in zijn ‘Dreams of..’doet. Ook een Cherokee). Churchill adviseerde de Muslim Student Union in 2007 om Israël te vernietigen
# Vrienden van Churchill zijn de racisten en Jodenhaters Mumia Abu Jamal, Bill Ayers (berucht van ‘Free Gaza’, U.S. Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel, persoonlijke vriend van Jodenhater Jeremiah Wright), Noam Chomsky (holocaustontkenner), Dabashi (vriend van Hamas). Om slechts enkele te noemen die verder niet te hoeven worden toegelicht.

# Cockburn, vriend van Israëlhater Uri Avnery, persoonlijke vriend van massamoordenaar Arafat. En ja, Avnery is er heilig van overtuigd dat Arafat door de Mossad

# Cockburn schreef samen met Jeffrey St. Clair een ‘mooi’ werkje, genaamd ‘The Politics of Anti-Semitism’ waarin hij zegt dat het onredelijk is om mensen antisemieten te noemen als zij Joden graag vermoord willen zien. (Boek is te koop bij Amazon, voor alle duidelijkheid)

# Gilad Atzmon, vriend van Cockburn. Roept herhaaldelijk op Israël te vernietigen, synagogen plat te branden en verspreidt op zijn site graag antisemitische propaganda. Citaat: “The Holocaust became the new Western religion. Unfortunately, it is the most sinister religion known to man”.
Nog een: “.Jewish texts tend to glaze over the fact that Hitler's March 28 1933, ordering a boycott against Jewish stores and goods, was an escalation in direct response to the declaration of war on Germany by the worldwide Jewish leadership”.
http://www.gilad.co.uk/writings/truth-history-and-integrity-by-gilad-atzmon.html
http://www.gilad.co.uk/writings/judea-declares-war-on-obama-by-gilad-atzmon.html

Israël dient vernietigd te worden volgens Atzmon. Voor alle duidelijkheid geef ik als bron Counterpunch:
"Auschwitz stands as a symbol of partnership between the European parliamentary left and the American expansionist right. For both, Auschwitz stands as an icon of threat against the image of open society, within the prospect of this fatal bond, any European genuine left is destined to be pushed to the margin……”
http://www.counterpunch.org/2005/01/29/the-politics-of-auschwitz/

Echter de BDS’ers willen niets met hem te maken hebben:
No place for Atzmon at SW.org http://socialistworker.org/2010/07/15/no-place-for-atzmon-at-sw
Dus Abu, je citeert dan wel Counterpunch en bent voorstander van BDS, maar BDS wil niets te maken hebben met Atzmon die door Cockburn wel op een voetstuk wordt geplaatst. Ergens wringt het nu een beetje of zelfs meer dan een beetje.

# Mearsheimer, vriend van Atzmon, noemt Atzmon’s schrijfsels ‘fascinerend’ en ‘provocatief’. Maar Mearsheimers staat dan ook op een lijn met de geschiedvervalser Pappé.


Zie je Abu, het is beter om eerst onderzoek e verrichten alvorens je begint te sneren. En zeg niet dat je dit niet wist, want je citeert zelf Counterpunch.

Abu Pessoptimist zei

Natuurlijk, Esther, Counterpunch is een heksenkrantje, zoals trouwens ongeveer de hele wereldpers. Daarom hier nog maar wat nieuws over dr Hiss van je eigen elfjes, de kolonisten van Arutz 7. Of zijn deze kampioenen van de kolonisatie van Yehuda en Shomron ook al een antisemitisch medium en zijn ze in het geheim bevriend met Mearsheimer, Cockburn, Atzmon, of God verhoede het, Uri Avneri?
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/90518#.UAKwJ5G9aq0

Esther zei

Nee Abu, het gaat over d valse aantijgingen van Trees, net zo onzinnig als anderen doden om de organen te stelen wat wel op de Balkan gebeurt(de) Del Ponte heeft hierover zelfs melding gemaakt. Toen lag zij natuurlijk direct uit de gratie bij de Albanezen. Dat Bedoeïnen Afrikaanse vluchtelingen vermoorden om hun organen is natuurlijk pijnlijk voor je.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Bullshit. Dit is weer een uitwijkmanoeuvre. Geef voor één keer eens een direct antwoord op de vraag of dat verhaal in Arutz 7 over meneer Hiss geloofwaardig is of niet.

Jij was het trouwens die over diefstal van organen begon, waarop ik met bewijzen aankwam zetten dat ook DAT in Israel voorkomt/kwam.
En natuurlijk zijn de aantijgingen van Trees geen aantijgingen. Daar is genoeg over geschreven. Ik ga dat nu niet opzoeken, want jij schiet (in overdrachtelijke zin) toch steeds de boodschapper neer met de mededeling dat ook hij/zij een achterneef heeft wiens buurman een keer geluncht heeft met iemand wiens vader een nazi was (of iets dergelijks).

Anoniem zei

En jij speelt niet op de persoon Esther? Om je eigen woorden te gebruiken: Ik zou zeggen, ga lekker door met je vulgaire hetze, de zoveelste variant op het bloedsprookje uit de Protocollen. Puur antisemitisme dat je uit je toetsenbord rammelt.

Corrie

Trees zei

Ik woon in het noorden van Israel, dicht bij het zgnd niet erkende bedienen dorp Arab al Naim. Deze Bedoeinen wonen hier al sinds voor 1948. bedienen gingen altijd naar plekken waar water was, zo ook deze clan. Er was een grote water bron, die er tot de dag van vandaag nog is. Maar al tientallen jaren mogen de bedoeienen deze bron niet gebruiken. Er is heel duidelijk te zien hoe men allerlei rotzooi in de bron heeft gegooid, en hoe men de bron dichtgegooid heeft met beton. En men moet water via tanks kopen, wat natuurlijk erg duur is. Deze praktijken gebeuren al sinds 1948, en wat er op de West bank gebeurd is alleen het voortzetten van een politiek die al sinds 1948 plaatsvind in Israel met de Palestijns-Arabische bevolking. Dit zijn feiten Esther,open en bloot te zien.

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Abu, Trees, Ben, Corrie en anderen, laat die zogenaamde 'Esther' alsjeblieft in haar/zijn vunzig sopje gaar koken.

Deze laffe onbekende domineert de reacties op dit blog, met haar/zijn opvattingen.

Geen enkele illusie koesteren over 'bekeren', maar koel negeren.

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...