zondag 1 juli 2012

Links van de week tot 30 juni 2012

Hier een paar links naar artikelen van de afgelopen week:

Prof. Juan Cole nam op zijn blog een verslag in grafieken van de Amerikaanse aanvallen met drones over - geen prettige cijfers, deze mensenrechtenverkrachtingen op last van Obama: 
Graphs of Death: US Drone Strikes Visualized 

Meestal gaat de discussie over de hoge kosten van de bezetting van de Westoever en de slechte gevolgen. Noam Sheizaf brengt op de blog +972 de andere kant van de medaille ter sprake:
The profitable occupation, and why it is never discussed

Twee commentaren op de gebeurtenissen in Egypte:
Blogger 3arabawy (Hossam Hamalawy) over
Morsi, SCAF and the revolutionary left 
en de Amerikaans/Israelische politcoloog Joel Beinin over de gebreken van de Egyptische oppositie
 In search of a new political language 
(Wie behoefte heeft aan een overzicht van de gebeurtenissen in Egypte van de afgelopen weken kan hier terecht: een redelijk goed artikel van de Belg Ludo de Brabander, Staatsgreep in Egypte )

Onlangs kwam via Maariv naar buiten dat Israel ten tijde van het bloedbad in Ruanda-Burundi wapens aan de Hutu's leverde, Jadaliyya schrijft:
Israeli Arms Sales To Rwandan Genocidaires Should Not Be Surprising 

Badil over de onthutsende achtergronden van de sloop van Arabische huizen in Lydda (Lod) in 2010. Er is sindsdien niets veranderd of verbeterd.
Homeless In Your Own Home 

Actueel over Syrië, een lang interview in Jadaliyya met dissident Haytham Manna van de National Coordinating Body for Democratic Change:
 The Current Impasse in Syria

En tot slot twee stukken over bedreigde monumenten. Eén over de vernielingen door de burgeroorlog in Syrië, de andere over een Libanese minister die ten behoeven van een bouwproject overblijfselen van een Phoenicische haven laat slopen:
Syria’s History and Heritage: Forgotten Relics
Beirut Bulldozers Tear Down Ancient Phoenician Port To Build Skyskapers

Geen opmerkingen: