zaterdag 8 februari 2020

Israeli's schieten vijfde Palestijn dood in drie dagen

Badr Harsha
Israelische militairen hebben vrijdag opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde bij een demonstratie tegen het plan Trump in de plaast Qaffin, ten noorden van Tulkarm
De  19-jarige Badr Nedal Nafla Harsha, werd daarbij neergeschoten. Hij overleed enkele minuten later. In het ziekenhuis bleek een Israelische kogel in de nek een slagader te hebben vernield.  
Badr Harsha zou volgens de Israeli's een molotovcocktail naar de militairen hebben gegooid. Israel beschouwt dat als voldoende teden om iemand dood te schieten. Badr Harsha was de vijfde Palestijn in slechts drie dagen die door Israelische kogels werd gedood. 

Het Trump plan is de oorzaak van een toename van de Palestijnse protesten.  Woensdag werd een tiener doodgeschoten in Hebron, donderdag werden twee mensen gedood in Jenin bij een sloopactie  van het Israelische leger. Dezelfde dag werd een bloemist uit Haifa gedood de Leeuwenpoort in Jeruzalem die op een politieman schoot en hem daarbij verwondde aan de hand.  En vrijdag was het dus weer raak in Qaffin. Ook in Azzun in het noorden van de Westoever waren botsingen tussen militairen en honderden protesterende Palestijnen. Hier raakte een militair licht gewond door een steen.
Er waren ook Palestijnse aanvallen. Donderdag werd een militair zwaar gewond en werden 11 andere soldaten licht gewond bij een ''car ramming'' aanval in Jeruzalem. De auto werd later teruggevonden in Beit Jala op de Westoebver. De bestuurder werd niet veel later gearresteerd. Hij was  een inwoner van Jeruzalem, Sanad al-Tharman.   
Bij de nederzetting Dolev werd een militair licht gewond door een kogel. Vermoed wordt dat die uit een passerende auto werd afgevuurd. Er is een zoektocht gaande naar de mogelijke schutter.

Geen opmerkingen:

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...