zondag 23 februari 2020

Lijkenpikken met bulldozer

Een Israelische militaire bulldozer heeft zondag het lichaam opgehaald uit de Gazastrook van been man die even tevoren dicht bij het grenshek door de Israeli's was doodgeschoten. Het gebeurde ten oosten van Khan Younis in de Gazastrook, bij Abassan. Het leger opende het vuur op een groep jonge mannen en één van werd gedood. Vervolgens reed een bulldozer de Gazastrook binnen. En terwijl de Israeli's het vuur openden  op jongeren die probeerden het lichaam te verslepen (waarbij twee van hen aan de benen werden geraakt), pikte de bulldozer met zijn laadbak het dode lichaam op, dat daarbij op onterende wijze werd beschadigd.
Het tafereel herinnerde aan het ruimen van wegens mond-en-klauwzeer gedode koeien, of aan varkens die met behulp van bulldozers werden ingeladen, nadat ze waren afgemaakt wegens de varkenspest. Blijkbaar ziet Israel Palestijnen in die categorie.
Dat de gedode man,  Mohammed Aly al-Na'am, 27 jaar oud, lid was van de al-Quds Brigade van de Islamitische Jihad doet daar niet aan af. Er zijn grenzen aan wat menselijkerwijs acceptabel kan zijn. .     

1 opmerking:

clara legêne zei

Dankjewel dat je het precies zo hebt opgeschreven als ik het zou opschrijven. Dit gedrag van Israël is beestachtig.

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...