donderdag 5 maart 2020

'Syrië slaat luchtaanval Israel af'

Explosie bij Homs in Syrië (Foto al-Quds dot com)

Israelische vliegtuigen hebben in de nacht van woensdag raketten afgevuurd op doelen van het Syrische leger nabij Homs, zo melden Syrische media. Het Syrische persbureau Sana meldde dat  de Syrische luchtafweer om 3 uur in de nacht vliegtuigen spotte in de buurt van Sidon in Libanon, die raketten afvuurden. De luchtafweer wist alle raketten te onderscheppen, aldus Sana. De Israelische site YNet voegt eraan toe dat zich rond dezelfde tijd twee vliegtuigen uit Qatar in het Libanese luchtruim bevonden. Zij zouden ijlings rechtsomkeert hebben gemaakt.
Ynet meldt verder dat er vanuit Syrië op de dag van de verkiezingen sprake zou zijn geweest van vuur van een sluipschutter in de richting van de Golan. Het Israelische leger traceerde het vuur naar een auto, die vervolgens werd vernield. Volgens Sana ging het om een auto in Quneitra.
Vrijdag meldde Sana een Israelische aanval op Syrische regeringstroepen in Quneitra. Daarbij zouden drie soldaten zijn gewond. Het ''Syrian Observatory for Human Rights'' in Londen meldde dat één man werd gedood en verscheidene gewond werden.

Geen opmerkingen:

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...