vrijdag 4 juni 2021

Dodental Israelische aanval op Gaza nu op 260

 Het dodental van de Israelische aanval op Gaza loopt nog steeds op. Op  1 juni werd het lichaam van een strijder van Hamas, Walid Shamali (Abu Bilal), gevonden onder het puin van de wijk Shu'ajiyyeh in Gaza-stad. Op 2 juni overleed de 24-jarige Yahya Bassem al-Ajla aan de wonden die hij tijdens de bombardementen opliep. En op dezelfde dag overleed Diana Abu 'Ouf alYaziji aan de wonden die zij opliep toen haar huis op 15 mei in de nette wijk al-Rimal in Gaza-stad werd gebombardeerd. Bij dat bombardement kwamen 37 mensen om, onder wie haar twee dochters, Rawan en Shiama.

Fadi Wahsha

Behalve dat gewonden overlijden in ziekenhuizen worden bij het puinruimen in Gaza ook nog steeds lijken gevonden. Het aantal doden, dat aanvankelijk op 243 stond, is nu opgelopen tot 260. Onder hen waren 67 kinderen, 40 vrouwen en 16 ouden van dagen. 

Ook op de Westoever viel weer een nieuwe dode. Op 2 juni overleed de 34-jarige Fadi Sadiq Mousa Wahsha uit el-Bireh. Hij werd op 15 mei in zijn hoofd geschopten bij een protest tegen de bombardementen op Gaza. Fadi werd een aantal jaren geleden ook gewond bij een arresttaie. In totaal heeft hij acht jaar van zijn leven ibn Israelische gevangenissen doorgebracht. Zij neef werd tijdens een van die periodes in de bak doodgeschoten door Israelische militairen. Het aantal doden dat op Westoever viel in mei komt daarmee op minstens 26.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...