donderdag 10 juni 2021

Undercover Israeli's doden drie Palestijnen, twee van hen PA-militairen


 Leden van een Israelische undercover eenheid Yamam van de grenspolitie, hebben in de vroege ochtend van 10 juni in de plaats Jenin drie Palestijnen doodgeschoten. Twee van hen waren leden van de Palestijnse inlichhtingendienst van de PA-militairen. De derde was een oud-gevangene uit een Israelische gevangenis, een vierde werd zeer zwaar gewond.

De Yamam-eenheid, die in burgerkleding was en was verkleed als Palestijnen, werd kennelijk tijdens een operatie om oud-gevangenen opnieuw op te pakken verrast doordat leden van PA-inlichtingednienst die op een vlak daarbij gelegen bureau aanwezig waren  op het lawaai afkwamen. Zij openden het vuur en schoten de drie Palestijnen dood in een regen van kogels. Er circuleren op internet video's waarop te horen is dat tientallen schoten werden afgevuurd. 

 De gedode PA-mannen waren de 23-jarige luitenant Adham Yasser Tawfiq 'Aleiwy en de 33-jarige kapitein Taisir Mohammed Othman 'Ayassa. De derde dode was Jamil Mohammed al-'Amoury uit het vluchtelingenkamp bij Jenin. Hij en zijn zwaargewonde kameraad waren volgens de Israelische politie leden van de Islamitische Jihad. 

Het Palestijnse persbureau Wafa meldt dat in Jenin een dag lang zal worden gestaakt uit protest tegen het optreden van de Yamam-eenheid. 

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...