zaterdag 12 juni 2021

Israeli's doden een 27-jarige vrouw, het vijfde Palestijnse slachtoffer in een week

Ibtisam K'aabneh (Foto van Twitter) 

Israelische soldaten hebben zaterdag opnieuw iemand doodgeschoten, een vrouw ditmaal. Het was de 27-jarige Ibtisam Khaled K'aabneh uit het Aqabat Jabr vluchtelingenkamp in het governoraat Jericho. De vrouw kwam volgens de krant Haaretz bij het Qalandia-checkpoint (in het noorden van Jeruzalem) op de soldaten toerennen met een mes. Een bevel om te blijven staan werd door haar genegeerd. Daarop werd ze neergeschoten. Nadat de soldaten haar een tijdje hadden laten liggen was ze dood. 

Ibtisam K'aabneh was moeder van een kind. In 2015 werd ze een keer gearresteerd omdat ze een aanslag met een mes had willen plegen. Ze werd toen veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf die ze heeft uitgezeten.   

K'aabneh was al het vijfde Palestijnse slachtoffer deze week van kogels van Israelische militairen. Vrijdag schoten soldaten de 15-jarige Mohammed Hamayel uit Beita dood bij een demonstratie tegen een  niet geautoriseerde nederzetting op grond van Beita.  Donderdagochtend heel vroeg werden twee officieren van de militaire inlichtendienst van de Palestijsne Autoriteit doodgeschoten door als Palestijnen verklede agenten van de Yamam-eenheid van de Israelische grenspolitie, die in Jenin, vlak bij het hoofdkwartier van de Inlichtendienst, bezig waren arrestaties uit te voeren  Bij de operatie, die niet van tevoren gemeld was (trouwens volgens de Akkoorden van Oslo ook helemaal niet door Israeli's in dit gebied had mogen worden uitgevoerd) werd ook een voormalige gevangene van de Islamitische Jihad doodgeschoten.

3 opmerkingen:

Meir zei

Leermoment: van niet iemand aan die een geweer heeft

Corrie zei

Als er ergens anders op de wereld iemand vermoord is, horen we dat tientalle keren op de radio, maar over Palestijnen geen woord. Dat vind ik zo gemeen. Daarom plaats ik het op mijn fb en probeer het bij de media en poltici te plaatsen.
Vrijdag had Kees van Amstel 1 van de "Druktemakers" op de radio even na 12 uur 30 een walchelijke column. Ik denk dat hij bezoek heeft gehad van iemand van het CIDI.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik denk dat ze zelfmoord wilde plegen. Ze zou zeker niet de eerste zijn. Je kan zo iemand uitschakelen door op de benen te schieten, maar helaas kent het Israelische leger absoluut geen leermomenten.

Corrie,
Ik heb toevallig die column van die Kees van Amstel ook gehoord. Alsof die man sinds de jaren zestig onder een steen heeft geleefd. Of een cursus heeft gevolgd bij - inderdaad - het CIDI. Er deugde idd geen moer van.

''Zolang ik leef zal ik ik me actief herinneren hoe Rutte de massamoord heeft gesteund''

Toespraak door Jaap Hamburger (voorzitter van Een Ander Joods Geluid) tijdens de demonstratie op de Dam in Amsterdam op 26 november 2023. Vr...