dinsdag 29 november 2022

Israels bezettingsleger doodt vijf Palestijnen, onder wie twee broers

 

Jawad en Thafer Rimawi en Mohammed Ikhlayyel. 

Updated. Het Israelische leger heeft dinsdag opnieuw vijf slachtoffers gemaakt. In het dorps Kafr Ein bij Ramallah werden twee 21- en 22-jarige  broers doodgeschoten. Enkele uren eerder werd in Beit Ummar (bij Hebron) de 44-jarige Mufeed Mohammed Ikhlil gedood. Daarbij werden ook 22 andere slachtoffers gemaakt, waarvan negen door kogels. Bij de Israelische nederzetting,Kochav Ya'akov werd een 45-jarige man uit Beitunia, die volgens Israel een ''ramaanval' 'had uitgevoerd, door de politie in zijn auto doodgeschoten. En tenslotte werd dinsdagavond in Mughayyir nog een man bij een treffen met inwoners dodelijk getroffen door een kogel in de borst. 

 De twee broers werden gedood tijdens een inval van het Israelische leger die zoals gewoonlijk tot protesten leidde, die door het leger met onder meer scherpe munitie werden beantwoord. Volgens Mahmud Arfai, een lid van de gemeenteraad van Kafr Ein, bevonden Jawad en Thafer zich in de buurt van de confrontaties. Plaatselijke ooggetuigen meldden, volgens de krant Haaretz, dat Jawad in zijn lies werd geschoten en dat zijn broer toeschoot om hem te helpen en vervolgens in zijn borst werd getroffen. Beiden werden naar het Yasser Arafat-ziekenhuis in Ramallah vervoerd waar de dood werd geconstateerd. Volgens de site van International Middle East Media Corporation (IMEC) had Israel ''expanding bullets'' (dumdumkogels) gebruikt. Jafar was juist afgestudeerd in Business Administation, zijn broer was vierdejaars student Technologie aan de universiteit van Bir Zeit.

In Beit Ummar waren bij een militaire oefening, volgens het Israelische leger, twee militaire voertuigen onklaar geraakt. Terwijl de soldaten wachtten op hulp braken ongeregeldheden uit. Daarbij werd de 44-jarige Mufeed Mohammed Ikhlil doodgeschoten. Negen anderen raakten gewond door Israelische kogels.van wie één persoon in de borst. 

Dinsdagmorgen werd ook een 20-jarige Israelische zwaar gewond dichtbij de nederzetting Kochav Ya'akov (ten noorden van Jeruzalem) toen zij werd aangereden door een auto. Volgens Israel was het een ''ramming'' aanval. De bestuurder van de auto, de 45-jarige Ghani Abu Ali uit Beitunia werd gedood. Volgens Wafa werd de auto eerst achtervolgd en werd op de banden geschoten tot hij crashte tegen een metalen afzetting. De politiemensen kwamen vervolgens uit de auto en schoten de bestuurder dood. 

Ra'ed Na'ssan
Dinsdagavond werd in Mughayyir (bij Ramallah) nog een  Palestijn doodgeschoten toen jongeren protesteerden tegen het binnenvallen van soldaten. De militairen antwoorden met  salvo's scherpe munitie, ''rubberkogels'' en traangasbommen. Ra'ed Ghazi Na'ssan,een twintiger werd door verschillende kogels in zijn borst getroffen. In het Ishtishari-ziekenhis in Ramallah werd de dood geconstateerd. Volgens het Israelische leger had hij een molotovcocktail naar de troepen gegooid. Een video die later opdook toont echter aan dat hij op de vlucht tegelijk met een heleboel anderen dodelijk werd getroffen. Een duidelijke moord. De vader van Ra'ed is een generaal van de Palestijnse ordetroepen.

Ra'ed Na'ssan was de vijfde Palestijn die deze dinsdag door Israeli's werd vermoord. Sinds het begin van dit jaar heeft het leger nu 155 Palestijnen gedood. Deze onzalige trend zal worden voortgezet zolang de VS en de EU niet ingrijpen,  het Internationaal Strafhof niet in actie komt  (en christendemocraten blijven aandringen op ''verzoeningsprojecten'' tussen onderdrukkers en moordenaars en hun slachtoffers).

Geen opmerkingen:

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, mogelijk 10 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News Updated - Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Sha...