woensdag 2 november 2022

Twee Palestijnen gedood na verdenking van ramaanvallen

 

Habes Rayyan
Een Israelische officier van 20 jaar heeft woensdag bij het militaire checkpoint Maccabim (bij het dorp Beth Ur even ten westen van Ramallah) een man doodgeschoten die hem tevoren zou hebben verwond bij een zogenoemde ramaanval. De man zou vervolgens uit de auto zijn gekomen en hem te lijf hebben willen gaan met een bijl. Voordat dit echter gebeurde schoot de officier hem dood. Zelf werd de niet bij naam genoemde officier ernstig gewond opgenomen in het Shaare Tzedek-ziekenhuis in Jeruzalem. De Palestijn was de 54-jarige Habes Abdul-Hafiz Rayyan uit het dorp Beit Duqqu. 

Mousa Odah
Zondagavond werd eveneens een Palestijn gedood die een ramaanval zou hebben uitgevoerd, de 49-jarige Mousa Barakat Odah, een vader van zes kinderen ut Ezariyya (Jeruzalem). Vijf militairen zouden gewond  zijn geraakt van wie drie licht gewond. Hij reed hen aan bij een stopplaats voor een bus, die naast de weg lag.Mousa Odah zou hebben geprobeerd te ontsnappen en werd volgens het leger toen doodgeschoten. Op een video die door iemand in een auto werd opgenomen is echter te zien dat militairen hun geweer op hem leegschoten toen hij allang gewond op de grond lag. 

1 opmerking:

Meir zei

Gewoon doen wat gezegd wordt door de militairen en dat weigerde Rayyan: https://tinyurl.com/53dtukxy
Zoontje Asem deugt overigens ook al niet want die zit vast in de bajes.
En ook Mousa Barakat Odah probeerde Israëlische militairen dood te rijden. Dat is duidelijk te zien op de video. Overigens, het magazijn werd niet leeg geschoten. Je mag graag een 'beetje' overdrijven.
https://imemc.org/article/israeli-army-kills-one-palestinian-after-he-injured-five-soldiers-near-jericho/

Israel: angst voor eigen militie van fascistische minister Ben Gvir

Ben Gvir (Wikipedia)  In Israel is opwinding ontstaan over het voornemen van minister Itamar Ben Gvir van NationaleVeiligheid om een '&#...