dinsdag 30 augustus 2011

Israelische bombardementen van ruim een week geleden eisen alsnog slachtoffer

De Israelische bombardementen van ruim een week geleden hebben alsnog een nieuw slachtoffers geëist. Maandag overleed de 14-jarige Haitham Marouf, in de intensive care van het Shifa ziekenhuis in Gaza-stad. Hij was tien dagen eerder, op 19 augustus kort na middernacht gewond geraakt tijdens een reeks Israelische bombardementen, waarbij behalve Beit Lahya, de plaats waar hij vandaan kwam, ook Beit Hanoun, Gaza-stad en  Khan Younis werden getroffen. 
Met de dood van deze tiener is het aantal slachtoffers in Gaza van de dagenlange bombardementen die Israel uitvoerde na de aanslagen bij Eilat, gestegen tot 31. Van deze slachtoffers waren er twee twee jaar oud, en vier waren tieners in de leeftijd van 13, 14, 15 en 17 jaar oud. In schrille tegenstelling tot de aanvallen bij Eilat (acht Israelische doden), was er geen Europese of Amerikaanse leider die de Israelische bombardementen op Gaza heeft veroordeeld. Betere illustrantie van het feit dat de Westerse wereld met twee maten meet is er niet. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In schrille tegenstelling tot vergeldingsaanvallen op Gaza, was de aanval op de burgersdoelen bij Eilat door VN niet veroordeeld. Betere illustratie van het feit dat de hele wereld met twee maten meet is er niet.

Abu Pessoptimist zei

Fout, Anoniem, fout. De aanvallen op Gaza werden veroordeeld door de Arabische Liga, niet door de VN.
En een - al op schrift gestelde - veroordeling door de Veiligheidsraad van de aanvallen bij Eilat werd tegengehouden. Waardoor? Doordat Libanon (dat tijdelijk lid is van de raad), alleen akkoord wilde gaan als tevens een zin werd opgenomen waarin ook de Israelische aanvallen op Gaza werden veroordeeld. Daar waren de VS, Europa en Israel weer tegen. Vandaar dat er geen verklaring kwam. ( http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?fromval=2&cid=14&frid=23&seccatid=14&eid=25366 )

[Ik moet zeggen dat ik dat 'anoniem' reageren niet zo prettig vind. Als je pertinent incognito wilt blijven reageer dan onder pseudoniem (voorheen anoniem). Dat staat al beter. Ik ga 'anoniem'' binnenkort weigeren op dit blog].